USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Magazin

Ünlü oyuncu Kemal Kuruçay sonuç yolculuğuna uğurlandı

Geçirdiği ihtisas krizi dolayısıyla yaşamını kaybeden adlı sanlı temaşa ve beyaz perde oyuncusu Kemal Kuruçay, Karşıyaka Mezarlığı Camii'nde kılınan cenaze namazının arkası sıra akıbet yolculuğuna uğurlandı.

Ünlü oyuncu Kemal Kuruçay sonuç yolculuğuna uğurlandı
23-10-2021 17:24
Kocaeli'nin Darıca ilçesinde çekimleri meydana getirilen ‘Seksenler' dizisinin setinde duygu krizi nâkil temaşa ve beyaz perde oyuncusu Kemal Kuruçay, şeb yarısında kaldırıldığı hastanede yaşamını kaybetmişti. Seksenler dizisinde canlandırdığı ‘Seyfi' karakteriyle gönüllere hükümdarlık kuran oyuncu Kuruçay'ın cenazesi Ankara'ya getirildi. Kuruçay'ın cenazesi Karşıyaka Mezarlığı Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının peşi esna Karşıyaka Mezarlığı'na defnedildi.

Eşi baygıntı geçirdi

Son yolculuğuna uğurlanan adlı sanlı oyuncunun cenaze namazına eklenen adlı sanlı oyuncular, taraça arkadaşları düşüncesince yaş döktü. Cenaze namazı başlamadan geçmiş Kemal Kuruçay'ın benzeri Yasemin Kuruçay, şer geçirerek yere oturdu. Yakınları kabilinden bata çıka ayağı kaldırılan Yasemin Kuruçay cenaze namazı süresince gözyaşlarına bilgili olamadı.

Oğlunun cenazesine tekerli iskemle ile eklenen Lütfiye Kuruçay da cenaze namazı süresince gözyaşlarına bilgili olamadı. 59 yaşlarında yaşamını yitiren Kuruçay'ın naaşına oğlanları Doğukan ve Batuhan'ın birlikte oyuncu camiasından Necmi Yapıcı, Bahadır Tokmak, Ali Fuad Pekzeren, Hakan Bulut ve adlı sanlı senaryo yazarı Birol Güven ile akrabaları ve sevenleri çiğin verdi.

“Yıldızlar gökyüzünde birlikte toprak açsın kendine birlikte şimal elan demin gökyüzünde”

Tiyatroya Kuruçay ile ayrımsız sürede ve ayrımsız yerde başladığını tamlayan Bahadır Tokmak, “Elim gidiş geliş kazasında Erkan Yücel hocamızı kaybedince yolculuğumuza etraflıca müddet bu arada bitmeme ettik. Kemal sahneleri aşırı seven, ayrımsız sürede sahnelerin de onu aşırı sevilmiş bulunduğu dobra birlikte aktördü. Çok samimi, içten, rastgele görevi cana yakın kılabilen birisiydi.

Seyirciyi veya ekranda yahut temaşa sahnesinde çabucak en ısıdam diyaloğu izleyiciye atabilen bulunmaz oyunculardandı. Bir birlikte kaybediyoruz değerlerimizi. Bugünlerde Türkiye'nin aşırı gereksinimi oldu, gülmek ve gülümsetmek. Kemal'in yolu bariz olsun. Yıldızlar gökyüzünde birlikte toprak açsın kendine birlikte şimal elan demin gökyüzünde” niteleyerek konuştu.

“Son görevi sonuç adım adalet fail birlikte oyuncu arkadaşımızdı

Kuruçay'ın İstanbul'da kendisinin ise Ankara'da bulunduğunu dile getiren Tokmak, “Bir zerre yollarımız ayrılmıştı epeydir. Ama İstanbul'da bu arada bulunduğu dostlarını burada görememek de beni hüzünlendirdi. Az geçmiş bunu konuşuyorduk kılıç de. Kemal aşırı fariza yaptı, tiyatro, sinema, televizyonda. O sonuç görevi de sonuç adım adalet fail birlikte oyuncu arkadaşımızdı” dedi.

“Vefat etmiş bulunduğu günün iptidai sayaç öncesinde şakalaşıyorduk”

Kemal Kuruçay'ı en sonuç cemaziyelevvel gördüğünü anlatım fail Ali Fuad Pekzeren, “Dün gördükten sonraları Pazartesi görüşürüz niteleyerek ayrıldık. Hiç beklemiyorduk. Bizi aşırı güldürürdü. Başımız katışıksız olsun. Son günlerde birlikte farklılığı yoktu. Benim gördüğüm kadarıyla rastgele obje yolundaydı. Ama baht aha anlaşılan olmuyor ne olacağı. Bir farklılığı yoktu. Her devir ki kadar ölüm etmiş bulunduğu devir iptidai sayaç geçmiş şakalaşıyorduk” dedi.

“Elinde senaryo, kostümleri ile kaybettik”

Birol Güven ise, elan geçmiş Seksenler dizisinde gösteriş meydan Rasim Öztekin'in vefatına ayraç ederek, “Bizim fevk caba geldi biraz. Elinde senaryo, kostümleri ile kaybettik” niteleyerek konuştu.

“6 maaş birlikte hastalığı vardı. Gitmiyordu doktora. Biraz boşlama etti kendini”

Akrabası Baran Cimitay ise nice sanatçının ölüm ettiğini hatırlatarak, “Kıymet bilinmiyor. Biz elan aşırı ortaklık bekliyorduk. Allah razı olsun gene milletten. Sonuçta Twitter'da cemaziyelevvel nice paylaşım oldu. Herkes dobra dileklerini söyledi. Hiçbir kıta çirkin değerlendirme yok. Herkes ona bulunan sevgisini yansıttı. Güzeldi bizim için. mühim değil yani. mühim bulunan her insanın dobra dilekleri. 6 maaş birlikte hastalığı vardı. Gitmiyordu doktora. Biraz boşlama etti kendini” ifadelerine toprak verdi.

Mustafa Cenik - Ömer Faruk Karataş - Yunus Özkan - Mustafa Uslu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler