USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

TOGG Üst Yöneticisi Karakaş: Yerli aracın cenk testleri bitmeme ediyor

TOGG Üst Yöneticisi Karakaş, domestik aracın cenk testlerinin bitmeme ettiğini belirterek, "Her testten sonraları aldığımız raporlar doğrultusunda aracımızı icabında optimize ediyoruz." dedi.

TOGG Üst Yöneticisi Karakaş: Yerli aracın cenk testleri bitmeme ediyor
04-10-2021 20:54
Bursa

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, evcil aracın cenk testlerinin bitmeme ettiğini belirterek, "Her testten sonraları aldığımız raporlar doğrultusunda aracımızı icabında optimize ediyoruz. Şu anne derece buna ihtiyacımız olmadı. O manada da ince keyifliyiz." dedi.

Bursa Uludağ Üniversitesinin (BUÜ) Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde planlı 2021-2022 Akademik Yılı açılış törenine dahil bulunan Karakaş, sayısal dünyada siber düzenlilik dair ağır müşterek boşluğun olduğuna dikkati çekerek, gençleri buraya odaklanmalarını referans etti.

Nesnelerin interneti, siber düzenlilik konularının dışında parlak erke çözümlerinin de ehemmiyetli müşterek husus bulunduğunu vurgulayan Karakaş, parlak erke çözümleriyle ilgilendiren TOGG'un güzeşte hafta ecnebi ortakla müşterek ortaklık kurduğunu anımsattı.

"Doğru sürede akla yatkın yatırım"

Aracın malzemesinden anahtar entegrasyonuna ve pil dalavere sistemlerine derece herhangi müşterek noktada dünyada ağır potansiyelin bulunduğunu tamlayan Karakaş, "Avrupa'da üç yıl ilk müesses lityum pil kapasitesi 50 megavat (MW) saatin altındaydı. Şimdi 600'ün üstünde ve bine akla yatkın gidiyor. Geçen müşterek görüşmede sorulmuş olduğu düşüncesince o biçimde tabir etmiştim. Bugün müşterek kamga krizi var. Eğer yetenek açıkları yeteri kadar çabuk kapatılmazsa yakız sürede göze krizi de çıkar. Çünkü elektrikli araçlara o derece çabuk dönüşülüyor ki bunun altını beslemek şu an az buçuk çetin gözüküyor fakat tığ akla yatkın sürede akla yatkın müşterek envestisman yaptığımızı düşünüyoruz." niteleyerek konuştu.

Karakaş, pandemi sürecinde herhangi müşterek ayrışık riyazi modelleme, öğrence ve engin emek vermek yöntemlerini sonuna derece kullandıklarını vurguladı.

Aracın uygulayım tasarımlarını eş paydaşlarla geliştirdiklerini özetleyen Karakaş, "Numune ve ilk örnek emekleri da bitmeme ediyor. Hatta gelecek günlerde cenk testleri müdahale icraat bitmeme edecek ve bu sürecin küçük ay sonuna derece sürmesini bekliyoruz. Kış testleri de var. Her testten sonraları aldığımız raporlar doğrultusunda aracımızı icabında optimize ediyoruz. Şu anne derece buna ihtiyacımız olmadı. O manada da ince keyifliyiz." niteleyerek konuştu.

"Gelecek yılın sonuna akla yatkın dizi üretime başlarız"

TOGG tesislerinde elden üretimin olmayacağına dikkati çekici Karakaş, şöyleki konuştu:

“Tesisimizde elden istihsal yok. Bunun altını resmetmek istiyorum. 'Otomobil, fabrikadan fazlasını gerektirir' demiştik inşaata başlarken. Tesisin içinde dizayn merkezi, prototiplerimizin testlerinin yapılabildiği müşterek özek yerine düşünüyoruz. Bir bina altında eksiksiz yetkinliklerini toplandığımız müşterek arazi yerine düşünüyoruz. Boyahanenin çatısının ve taraf panellerinin kapanmaya başladığını görüyorsunuz. Önümüzdeki günlerde doğrusu tesisin içerisine ekipmanlar yerleşmeye başlayacak. Bizim buradaki planımız şu şekilde, yılın sonuna akla yatkın imalat kısmının baş döndürücü iri bölümü tükenmiş olacak. Önümüzdeki yılın ortasına derece da ekipmanları yapılmasından sonraları geriye istasyon ve geçek bazında aracımızın üretime hazırlanması kalıyor. Burada da planladığımız üzere ilerliyoruz. Gelecek yılın sonuna akla yatkın dizi üretime başlarız."

Karakaş, TOGG bünyesine şu an üniversitelerden toy yetkilendirilmiş almadıklarını fakat ilerleyici süreçlerde toy yetkilendirilmiş ve yetişmen dair da alımların olabileceğini laflarına ekledi.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz da üniversitelerin topluma sırtını dönen değil, camianın müşterek ferdi bulunan ve camianın eş aklı vazifesini ödeme fail müşterek darülfünun olması icap ettiğini belirtti.

Konuşmaların arkası sıra Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Rektör Kılavuz, Karakaş'a onurluk ve çiçek arz etti.

Törene, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, milletvekilleri, şehremaneti başkanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler