USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Çavuşoğlu, Paris'te STK temsilcileriyle görüştü

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, Fransa'nın başkenti Paris'te çalışkanlık yayınlayan Türk çırçıplak maşer şirketlerin temsilcileriyle ortak araya geldi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Çavuşoğlu, Paris'te STK temsilcileriyle görüştü
21-10-2021 08:28
Ile-de-France

Türkiye'nin Paris Başkonsolosluğunda planlı etkinlikte, Çavuşoğlu'nun birlikte AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, MHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bülent Karataş, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Ali Onaner ve Paris Başkonsolosu Serdar Belentepe katıldı.

Çavuşoğlu, STK temsilcilerine meydana getirdiği konuşmada, "Avrupa'da yükselen ırkçılığının varlığını, İslamofobik eylemlerin ve saldırıların devir geçtikçe arttığını görüyoruz. Dolayısıyla devir hin sizler de burada canlı soydaşlarımız da bizlere vasıl lüzum bağlanmış lüzum sözlü, bu mevzuya dikkatimizi çekmemiz gerektiği, bu açıdan birlikte çalışmaya gerekseme olduğu, şimdi baş döndürücü farkındalık oluşturulması gerektiği anlamında talepler aldık." niteleyerek konuştu.

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu içerisinde Irkçılık ve İslamofobi İnceleme ve Araştırma Komisyonu kurduklarını anlatım fail Çavuşoğlu, komisyonun emekleri karşı bilgelik verdi.

Çavuşoğlu, Fransa ve Avrupa'daki İslamofobi'nin yükselişinin nice sebebi bulunduğunu, bunların ortada Avrupa Birliği (AB) değerlerindeki kaymanın bulunduğunu söyledi.

AB'nin asliye doğruluk ve özgürlükler, üniversal değerler üstünde yükselen birlikte çatı olduğuna ayraç fail Çavuşoğlu, bunların sarsılmaya başladığını gördüklerini aktararak şöyleki bitmeme etti:

"Gittikçe aykırı ve uç noktalardaki politik erkek oyuncular çeşidinden beğenilen sözlerin neymiş müntehip gözetiminde geçer akçe ve delici etmen kadar değerlendirilip özek siyasetin de diline yansımaya başladığını görüyoruz. Merkezde arazi meydan siyasetçilerin bu dili benimsediğini ve zımnında yasal birlikte gidişat kadar görünmeye başlandığına tanıklık ediyoruz. Basının da kullandığı kıstak bu açıdan baş döndürücü karışık dil.

En önemlisi de suçların şahsiliği prensibi. Bir suçu etkin o suçun sorumlusudur. Yaptırım uygulanır ancak suçu işleyenin kimliği ve dini aidiyeti nedense Müslüman ve İslam olduğunda tamim yapılıyor. O insanoğlu İslam inancına eş ise yıldırı eylemi yerine değerlendiriliyor. Bir insanoğlunun öldürülmesi halis muhlis insanlığın öldürülmesi gibidir. Onun Müslüman olması tartışılır ancak onun iddiasında bulunmuş yer aldığı düşüncesince halis muhlis birlikte İslam'a tamim yapılarak ve hakeza birlikte kıstak kullanılarak topu topu Müslümanların bu motivasyona eş yer aldığı anlamında güvence atıf ediliyor."

Çavuşoğlu, bununla ilgilendiren emek vermek yapacaklarını anlattı.

İslam karşıtı saldırılara sunulan kalanlar şikayette olmadığı ve sineye çekmiş yer aldığı düşüncesince bu saldırıların pırtı dibine alınamadığını anlatım fail Çavuşoğlu, STK temsilcilerinin Fransa'da yaşadıkları zorlukları ve İslamofobi ile alakalı gözlemlerini dinledi.

"Seçmen kazanabilmek düşüncesince emaret laflar kullanılmamalı"

Milletvekili Tanal ise görüştükleri senatörlerin, Fransa'nın topu topu dinlere denktaş halde yaklaştığını dediğini aktardı.

Fransa ile diyaloğun sürmesi icap ettiğini dile getiren Tanal, ilmek ve vicdan özgürlüğünün insanoğlu hakkı ve demokratik devletlerin "olmazsa olmazı" bulunduğunu söyledi.

Tanal, ilmek ve vicdan özgürlüğünün ihlal edilmesinin insanoğlu haklarının ihlali anlamına geldiğini vurguladı.

Bunu senatörlere ilettiklerini, onların da buna katıldıklarını özetleyen Tanal, siyasetçilerin "üst perdeden ve dokunca verecek halde oy dermek ve müntehip kazanabilmek üzere emaret sözler" kullanmaması gerektiğine dikkati çekti.

Mahmut Atilla Kaya da rasizm ve İslamofobi'nin elden Fransa'yı değil topu topu Avrupa ve ABD'yi sardığını belirtti.

Türkiye ile Fransa ilişkilerinin şimdi elleme olması biçiminde dobra şeylerin yaşanabileceğini anlatım fail Kaya, ilişkileri elden bu husus ile sınırlandırmanın akıllıca yaklaşım olamayacağını düşündüğünü kaydetti.

Kaya, Avrupa'nın nice ülkesinde ve ABD'de yükselen popülizme ayraç etti.

MHP'li Karataş, Müslümanlar ve Türklerin yaşamış yer aldığı coğrafyalarda tarihî süreçte eskiden yaşananları unutmayarak antagonizm önleyen uluslar ve devletlerin bulunduğunu dile getirdi.

Fransa'da canlı Türklerin aklıselim olup donanmasına ve beraberliğini pekiştiren tinsel duygularla birlikte araya gelmesi icap ettiğini anlatım fail Karataş, Türk milletinin din, kıstak ve soy ayrımı yapmadan herkesi sevdiğini belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler