USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Japonya'da evvel tayfun araştırı enstitüsü kuruldu

Mevsimsel tayfunların yaşandığı Japonya'da geçmiş tayfun araştırı enstitüsü kuruldu.

Japonya'da evvel tayfun araştırı enstitüsü kuruldu
11-10-2021 09:43
Tokyo

Kyodo ajansının haberine göre, Tokyo'nun güneydoğusundaki Kanagawa'daki Yokohama Ulusal Üniversitesinde kurulan Tayfun Bilim ve Teknoloji Araştırma Merkezi, hükümete dair firmalar ile hususi kuruluşlardan bilirkişi ve akademisyenleri ortak araya getirecek.

Japonya'da ortak önce bulunan merkezde, tayfunların verebileceği hasarların tahmini ve alınabilecek önlemlerin çerçevesinin belirlenmesi hedeflenecek.

Merkez, Japonya hükümetinin "2050'ye değin kullanılmamış karbon" amacı doğrultusunda, tayfunlardan, yenilenebilir erke deposu halinde yararlanılmasına dair araştırmalara da önderlik edecek.

Merkezin Başkanı Yokohama Ulusal Üniversitesinden Meteoroloji Prof. Fudeyasu Hironori, "tayfunların verdiği şişman dokunca karşısında hezimet duygusuna kapıldığını" söyledi.

Fudeyasu, "Birçok araştırmacıyla el ele vererek tetik icraat yürütmeyi ve topluma neticeler sunabilmeyi hedefliyoruz. İlerideki ışığı görebiliyorum." dedi.

Kuruluşta, nice üniversiteden akademisyen, Meteoroloji Araştırma Enstitüsü ve hükümet destekli RIKEN araştırı merkezi ile Kawasaki Heavy Industries ile Deloitte Tohmatsu firmalarından uzmanlar toprak alıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler