USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Hasan Çavuşoğlu: 'Buradan galip çıkmak kolay değil'

Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Fenerbahçe galibiyetinin arkası sıra meydana getirdiği açıklamada, "Buradan galip çıkmak kolay değil. Teknik heyetimi, futbolcularımı kutlama kartı ediyorum. Fenerbahçeli futbolcuları da kutlama kartı ediyorum. Futbolda rastgele muhtelif kavra

Hasan Çavuşoğlu: 'Buradan galip çıkmak kolay değil'
24-10-2021 22:48

Süper Lig'in 10. haftasında Alanyaspor deplasmanda karşılaşmış olduğu Fenerbahçe'yi 2-1 yenmiş etti.

Maçın peşi sıra matbuat mensuplarına açıklamalarda mevcut Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, "Fenerbahçe aşırı çelimli nezdinde rakip. Şampiyonluğa oynayan nezdinde rakip. Burada kolay karşılaşma olmaz. Bugün burada bu sayaç en aşırı yandaş bulunan karşılaşma bulunduğunu düşünüyorum. Çok neşeli da yandaş vardı. İki kol da elleme uğraş etti. İlk nısıf tığ az buçuk şimdi kısılmış oynadık. İlk nısıf tek konuma girdik. Fenerbahçe'nin konumu vardı. Ama ikinci nısıf muvazeneli başladık. Daha elleme oynamaya başladık. Neticesinde sonuç dakikalarda gol bulduk. Sonra gol yedik, sonuç dakika gine gol attık. Buradan galip çıkmak kolay değil. Teknik heyetimi, futbolcularımı kutlama ediyorum. Fenerbahçeli futbolcuları da kutlama ediyorum. Futbolda herhangi nezdinde ayrışık mefhum var. Rekabet herhangi nezdinde devir yeşil sahadadır. Ali Koç başkanımızla bugün beraberdik. Beraber ayak topu maçı da yaptık Acun Ilıcalı ile. Dereağız Tesisleri'nde çim meydan maçı yaptık. Orada da galip geldi. Bu işin esprisi. Bu cins şeylerin olması icap eder kulüpler arasında, rüesa arasında. Mücadele yeşil sahada. Yeşil sahada ne çıkarsa hürmet duyarız. Futbol yazık oyunudur. Hakem de futbolcular da yazık yapar. Yöneticiler de yazık yapar, nakil yaparken. Bunlar futbolun içinde var. Bu şeb ezanı elleme karşılaşma bulunduğunu düşünüyorum" sanarak konuştu.
Bülent Korkmaz ile baş başa yakaladıkları çıkışın hatırlatılması hakkında Çavuşoğlu, "Futbolun içinden gelen, İkinci Amatör, Süper Amatör, 3. Lig, 2. Lig, 1. Lig, Süper Lig, herhangi nezdinde kademesinde fariza yapmış bir tanesi olarak, nezdinde şeyin elleme gitmeyeceğini gördüğün devir yeri atmak lazım. Bazen en kusur ezbere kıymetlendirme yapmak. Bazı yorumculara bakıyorum, 'Alanyaspor'da 2 mağlubiyette öğretmen gönderilir mi' diyor. Benim kulübümüm kesinlikle yönetildiğini, ne işe yaradığını biliyor musun? Bilmiyorsun. Çıkıyorsun televizyonda nezdinde zamanlar nezdinde takımda ayak topu oynamışın, o takımın yorumculuğunu yapıyorsun Alanyaspor'da öğretmen nite gitti sanarak ona sallıyorsun. Bir kez bilgelik edinin, öğrenin. Bilmiyorsanız tığ de öğretelim size. Biz öğrenmenize de asistan oluruz. Ben nezdinde şeyin elleme gitmediğini görüyorsam, nezdinde karşılaşma da, on paralık bozgun olmaksızın da gönderirsin. Hiçbir hocamızla kırgın, dargın, dargın ayrılmadık. Çağdaş hocamızla da anca ayrılmadık. Çağdaş hocayı getirip, beceri yönetmen eden da benim. İnşallah bundan ahir bambaşka takımlarda da fariza yapar. Sergen Yalçın hocam, Erol Bulut hocam, Hikmet Karaman hocam olsun bütünü ile görüşüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Federasyonun hakkında gitmeyle, hakemlerin hakkında gitmeyle bu gemiyi yürütemeyiz"

Maç öncesinde hakemlerle ilişik bitirdikleri açıklamalarının sorulması hakkında ise Başkan Çavuşoğlu, "Ben minimum konuşanlardanım. Çünkü herhangi nezdinde devir federasyonun hakkında gitmeyle, hakemlerin hakkında gitmeyle bu gemiyi yürütemeyiz. Biraz oturalım, konuşalım. Federasyonla, MHK ile, halis muhlis pakt başkanlarımızla dava ne, oturalım, masaya yatıralım, çözüme ulaştıralım. Değişiklikler yapılabilir, ayrımlı şeyler olabilir. Kulüpler Birliği ile federasyon ortada nezdinde tartışma, cenk olması bizi geliştiremez. Futbolu da geliştiremez. Burada baştan sona bu arada yapmamız lazım. Konuşarak yaparsın. Yazma ile, çizme ile, daima konuşmayla bunları yapamazsın. Kulüpler Birliği adına başkanlarımız filhakika çalışıyorlar. Federasyonla bu arada müzakere yapıyorlar. Bunlar en çelimsiz sürede inşallah elleme nezdinde şeyler ortaya koyacaklarına inanıyorum" niteleyerek laflarını tamamladı.


Oğuzhan Ort - Bora Akyol
 

İLGİLİ HABER
Fenerbahçe evinde ağırbaşlı yaralı! Maç sonucu: Fenerbaçe 1-2 Alanyaspor Fenerbahçe evinde ağırbaşlı yaralı! Maç sonucu: Fenerbaçe 1-2 Alanyaspor
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler