USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Fatih Terim: 'Domine ettiğin bir maçtan 1-1’le ayrılmamalısın'

Karagümrük ile deplasmanda 1-1 berabere küsurat Galatasaray'da Teknik Direktör Fatih Terim maçın arkası sıra konuştu. İstatistik yönünde oyunu domine ettiklerini kail Terim, “Ancak domine ettiğin bir maçtan 1-1'le boşanmak olmaz” dedi. Terim, şef Trabzonspor ile aradaki nokta f

Fatih Terim: 'Domine ettiğin bir maçtan 1-1’le ayrılmamalısın'
07-11-2021 20:48

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Karagümrük ile deplasmanda karşılaşan ve 1-0 geriye düşmüş bulunduğu mücadelede 88. dakikada eşitliği eline geçiren Galatasaray'da Teknik Direktör Fatih Terim, maçın arkası sıra planlı matbuat toplantısında soruları yanıtladı. Rotasyon yapmasının akilane bulunduğunu anlatım ederek laflarına süregelen Fatih Terim, “Bence aşırı da akilane yapmışız yer değiştirme yaparak. Oyunun hakimi biziz. 1-2 derme çatma atağın haricinde civar yarıda hatırladığım bir bilinçlilik yok. Biz şimdi çarpıcı olduk. Presi devir hin yapabildik. Aksi takdirde bunu konuşu kullanmasak, maç sonuna derece bu derece nakit para olamazdık. Perşembe haset oynayan bir ekipman kabilinden görünmedik. Esas problemimiz 3. bölgede. İstatistiklere bakıyorum, 500'den bir tomar pas, 23 şut, nice ölçülü var. Bu oranlara uyarınca hile 1-1 bitmez. 18 zarfında 30 defa topla buluşuyorsanız, bunu atacaksınız. Direkten dönen, çizgiden çıkan toplar var. Zaman devir yaptığımız preslerin hepsinde kalburüstü olduk ama birtakım oyuncularımız Perşembe-Pazar oynadığında başağrısı çekiyoruz. Özellikle Biglia'nın stopere geçmiş bulunduğu bölümü şimdi çarpıcı kullanmalıydık. Kerem gibi, Halil gibi, Babel gibi, Emre ve Cicaldau kabilinden oyuncularla şimdi çarpıcı olmalıydık. İkinci yarıda yediğimiz gole derece Muslera'nın yere yattığını görmedim. Ama kılıç bu yıl durup dururken gol yemede ve sorumluluk yapmada becerikliyiz. Sonra golü bulduk ama ötekini bulamadık. Galatasaray'ın işi buralara kalmamalı. Üzgünüm 2 benek kaybettiğimiz için. Oyun anlayışımızın karşılığı bu olmamalıydı. Daha nakit para olmalıydık. 95-96 dakikalık bir oyundan çıktık Perşembe günü. Oyuna giren oyuncular bir şeyler gerçekleştirmek istedi, kabullenmediler mağlubiyeti. 2 benek kaybettik. Hoşlanmadığımız bir bilinçlilik ama lig şimdi aşırı uzun. Her şeye karşı bitmeme edeceğiz. Bu yıl ne karşıtlık mevcut ise bizlere denktaş geldi. Iska geçtik yedik, penaltıdan yedik, yedik de yedik. Bunların bütünü elbette geçecek. Her maç şimdi dobra oluyoruz, şimdi da dobra olacağına inanıyorum” açıklamasında bulundu.

“Ciddi bir benek farkı bulunduğunu almak lazım”

Lider Trabzonspor ile arada ağır bir ayırt bulunduğunu kail Fatih Terim, “Az bir benek farkı yok. İstemezdik hakeza olmasını ama maatteessüf olmaktadır tabii. Kapatmaya çalışacağız bu farkı. Kapanır hepsi. Çünkü şimdi bir tomar maç oynuyoruz önceki yıllara oranla. Ancak ağır bir benek farkı bulunduğunu almak lazım. Bırakacak halimiz yok. Bizim benek kaybettiğimiz kabilinden dünya benek kaybedecek. Ama bu hali kabullenecek halimiz yok. Her takıma hürmet duyuyoruz, kapanması düşüncesince de uğraşacağız” dedi. Daha ilkin duran küresel aşırı gol bulmalarına karşı sonuç devirde bu mevzuda başağrısı yaşamalarıyla ilgilendiren suali da cevap veren Terim, “Duran küresel aşırı gol atan takımda da kılıç hocaydık, atmayanda da kılıç varız. Burada girintisiz çıkıntısız bir anlam vardır, dünya düşüncesince ölçüler ayrıdır. Ölçüler sınırlanmış bulunduğu için, sizlerin de yapacağınız işler bellidir. Bu iri ihtimalle, aktör tipleriyle ilgilendiren bir durum. Çıkar eş yükselip o topa kafayı vurur, diğeri yükselemez vuramaz. Bunların hepsini beceri adamlar çalıştırır. Ama aktör karakterleri ve aktör tipleri de bunun düşüncesince önemlidir. Bizim ölçülü sahalarımız, defanslarımız, hücumculardan şimdi bir tomar atmıştır belki. Bunun üstünde duruyoruz. Son senelerde duran topların ne derece ehemmiyetli bulunduğunu çoğumuz biliyoruz. Bazen oyunu bununla çözersiniz. Son dakikada Diagne'nin vurmuş bulunduğu kafada Barış koşusuna bitmeme etse, Caner'den ilkin yersiz kaleye atacaktı. Bu gidişat gerçekleşse birtakım maçları çözerdik. Çalışmaya bitmeme edeceğiz” açıklamasını yaptı.

“Hükmen kaybetme kabilinden eseme dışı bir bilinçlilik olmaz”

Oyuncu değişimleri ilgilendiren şekilde verdiği kararların da gerisinde bulunduğunu anlatım fail görmüş geçirmiş beceri adam, “Oradan kesinlikle göründü bilmem ama benim kararım öyleydi. Oyunu domine fail bir Galatasaray vardı. Oradaki bütünlüğü de darmadağın kılmak istemedim, devir da vardı. Ama benim oyuncumun rakibe küf atacağı aklıma gelmezdi elbette ki. Giren oyuncular, çıkan oyuncular, size uyarınca geç veya er müdahaleler her insanın aşırı merakını çekiyor. Bizim tarafımızdan nice toplanan vardı oyunda. 15 nefis bir kol dört dörtlük anlamıyla savaştan çıkmıştı. İlk yarıda oyuna bilge olunca, çevrim ortada birtakım söylemlerimiz oldu” dedi.

Lokomotiv Moskova maçıyla ilgilendiren şekilde Galatasaray Kulübü'nün icra ettiği başvuruyla ilgilendiren de mütekellim Terim, “Lokomotiv Moskova maçında, şayet oyuncunun anaç görmüş bulunduğu dakikadan itibaren oynanacaksa, hakeza bir bilinçlilik olmaz. Hükmen kaybetme kabilinden eseme dışı bir bilinçlilik de olmaz. Ne kabahati mevcut Lokomotiv Moskova'nın. Böyle bir galibiyeti ne ego isterim, ne oyuncular. Ama bu ayaklık hatası, tekrara hükmediyorsa, bunu isterim. Mağlup da olacaksak, kazanç oynarız. Bazen kuralları siz kendinize uyarınca çeviremiyorsunuz. Ama Lokomotiv Moskova'nın ne günahı var. Sen beni attın da ego mi çıkmadım. Kimi unutkanlığı, kimin mütekâsif bozukluğu mevcut ise ona bakılmalı. Ben hakeza bir yengi istemem açıkçası” diye laflarına bitmeme etti.

“Hakem verdiği soluk kartta haklıydı”

Maç zarfında nice oyuncunun kayarak düşmesiyle ilgilendiren suali cevap veren Fatih Terim, “Herkes kaybolma düştüğüne uyarınca sahada mihnet mevcut demektir. Bazı şeyleri atlıyoruz. Halil'in civar yarıda bir baş konumu var. 6 pasın zarfında bundan şimdi makul bir büyüklenme yok. Biz bu kimse golleri atamıyoruz, on paralık bahsedilmiyor bile. Cicaldau ve Berkan'ı düşünülerek dar fut oynatıyoruz. İkisi de hakeza şen ediyor. Babel, Kerem, Emre ve Morutan'dan hangisi oynarsa 4'lü atak edip, 2 bekimizi de buraya getiriyoruz. Eğer 3 ölçülü sahayla oynuyorsak, 8 ve 10 dalavere pozisyonunda oynayan oyuncuların şimdi aşırı büyüklenme bulması lazım. Diagne ve Mustafa gol dair Halil'den şimdi öndeler ama Halil de hile şekilde onlardan şimdi öndeler. Buna bir hal bulacağız” dedi.

Son şekilde maçta görmüş bulunduğu soluk kartla ilgilendiren mütekellim Terim, “Hakeme ego üzüldüğümü söyledim. Hocam bilmeyerek sahaya girdiniz dedi. Halbuki ego ofsayt pozisyonunun önden başlamasını dokunmak düşüncesince bağırıyordum. Ama ayaklık bu. Sahaya dört dörtlük girseniz al kart. Haklıydı verdiği kartta ve kendisi de söyledi. Ben de namına üzüldüğümü söyledim ‘Bu yıl anaç aşındırmak istemiyorum' dedi. Hatta namına de nükte yaptım ve ‘Arsa mı bu, satın mı aldık' dedim. Bir büyüklenme ofsayttı. Bizim sahadan başlaması gerekirken, önden başladı. Gol olsa ne olacak. Hatta ego Feghouli'ye bağırıyordum ‘Oradan değil' diyerek. Bu arada az buçuk girmişim sahaya. Niyetimiz belliydi, huysuz hâlde al karttı. Haklılar, kuralı uyguladılar” diye laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş

Bozhan Memiş
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler