USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ersin Destanoğlu: 'Milli Takım beklediğim bir yer'

Beşiktaş'ın gailesiz ağ bekçisi Ersin Destanoğlu, hedefinin Beşiktaş'ta değerli olup Avrupa'ya kullanmak bulunduğunu söyleyerek, Galatasaray maçında kurtardığı ceza vuruşu ile ait yerine da, "Maçtan ilk rakipte ceza vuruşu kullanan aktörleri çözümleme etmiştik. Mustafa Mu

Ersin Destanoğlu: 'Milli Takım beklediğim bir yer'
27-10-2021 17:29
Galatasaray derbisinde kurtardığı penaltıyla galibiyetin baş yapıcılarından bulunan Beşiktaş ağ bekçisi Ersin Destanoğlu, bugün meydana getirilen alıştırma öncesinde matbuat çalışanlarının sorularını yanıtladı. Derbi galibiyetini değerlendirerek laflarına başlamış bulunan Ersin, “Bizim düşüncesince derbi elleme geçti. Derbiler gelişigüzel devir mühim bir şeydir ve tığ de elleme netice ile sahadan ayrılmasını bildik. Benim adıma da elleme geçti. Kırılma acilen ceza atışı kurtarışım galibiyeti getirdi. Takım biçiminde elleme oynadığımız bir maçtı ve galip geldiğimiz düşüncesince mutluyum” ifadelerini kullandı.

Kurtardığı ceza atışı düşüncesince henüz evvela çözümleme yaptıklarını kail dinç kaleci, “Maçtan evvela en aşırı nereye ne anlama vuruyorlar niteleyerek dört başı mamur aktörleri izlemiştim. Mustafa Muhammed hepsi alınca hislerim ağız ağıza tuttuğum köşeydi, o da oraya vurdu. Analiz gerçekleştirmek aşırı önemli. Ben de dört başı mamur rakipleri karşılaşma öncesinde izliyorum. Bu sayede penaltıyı kurtarmış oldum" dedi.

“Mert abi bana daima dayanak noktası oluyor”

İyi kalecilerin devir zamane biçimsiz goller yemesi dair sorulan suali cevaplayan Ersin Destanoğlu, “Muslera nice gencin kip almış bulunduğu aşırı şişman kaleci. 10 senedir burada. Büyük kaleciler ihtimal sade goller yiyorlar lakin bir aşırı şişman kalecinin tartışılmaz kabiliyeti var. Basit gol yenilebiliyor. Eleştiri de alıyorsunuz lakin öbür maçta elinizden geleni gine yapıyorsunuz” dedi.

Takımın bir öbür ağ bekçisi Mert Günok ile aşırı elleme anlaştıklarını da kail Ersin, “Rekabet gelişigüzel aktör için, gelişigüzel semt düşüncesince önemli. Ne derece elleme oynarsanız performansınız o derece artıyor. Mert abi bana aşırı dayanak noktası oluyor. Rakipleri etraflıca anlatıyor. O oynadığında ego ona başarılar diliyorum. Rekabet ortamı takıma yansır, takıma yansıyınca da elleme neticeler alırız. Kim kader bulursa elinden geleni yapıyor. Herkes müddet buluyor. Burada hepsi takımın başarısı düşüncesince var. Oynayan, oynamayan ehemmiyetli değil. mühim bulunan performansımız, karşılaşma düzeltmek ve taraftarı bahtiyar etmek” niteleyerek laflarını bitmeme etti.

“Milli Takım benim de beklediğim bir yer”

Milli Takım'dan çağırma beklediğini de laflarına ekleyen Ersin Destanoğlu, “A Milli Takım beklediğim bir yer. Birçok dinç aktör ulusal takıma gitti. Ben de 20 yaşındayım. Milli kadro benim de beklediğim bir yer. Sahada elimden geleni yaptıktan sonradan er yahut geç çağrılacağımı biliyorum” ifadelerini kullandı.

Galatasaray galibiyetinin arkası sıra Rıdvan Yılmaz'ın sevinirken kulağını çekmesi üzerine da mütekellim gıllıgışlı eldiven, “Rıdvan'la derinliğine yıllara yaslanan dostluğumuz var. Aynı lisede okuduk, evlerimiz yakındı, burada bu arada kalıyoruz. Maçtan sonradan neden kulağımı çekti bilmem lakin anlaşılan eli oraya derece uzanabildi. Öyle bir neşe yaşadık” niteleyerek konuştu.

Alman kaleci Manuel Neuer'i kip alması üzerine da izahat özne Ersin, “Birçok ligi izliyorum, nice ekibi strateji ediyorum. Beni kip düzlük kardeşlerim olmaktadır belki. Onlar da emek vermeyi bırakmasınlar. Ellerinden geleni yapsınlar. Ben on paralık yılmadım. A takıma çıktığımda dördüncü yahut beşinci kaleciydim. 19 yaşlarında evvela maçıma çıktım. Ekstra idmanlar yaptım. Kaleye geçince de tutmak düşüncesince çalışmamaya bitmeme ediyorum” şeklinde konuştu.

“Avrupa'da ayak hepsi oynama hayalim var”

Beşiktaş'ın arkası sıra kariyerine Avrupa'da sürdürmek istediğini de kail Ersin Destanoğlu, “16 yaşından beri bunu istiyorum. Şimdi Beşiktaş'ta oynuyorum. Bu yıl de şampiyonluğa odaklandık. Kötü revan bir safiha vardı. İyi oynuyorduk lakin meyve alamıyorduk. Sonuç almaya da başlayacağız. mühim bulunan Beşiktaş'ın başarısı. Birkaç yıl sonradan Avrupa hayalimi gerçekleştirebilirim. Beşiktaş'ta kupalar düzeltmek istiyorum. Zamanı erişince de Avrupa hayalim var” dedi.

Sergen Yalçın'ın da bugüne derece baştan sona peşinde durduğunu aktaran Ersin, “19 yaşlarında kaleyi hasretmek ve oyuncunun peşinde ara hasretmek şişman iş. Sergen hocaya teşekkürname buyurmak lazım. Hocamız gelişigüzel devir arkamızda durdu. Konuşarak, diyalogla bizi maçlara hazırladı. Geçen mevsim bizim düşüncesince aşırı elleme ve çetin bir seneydi. Üst fazladan maçlar oynuyorduk. Bu yıl de güzeşte sezonki kabilinden arkadaşlığın yukarı dozaj bulunduğu bir düzlem mevcut burada. İki sezonki Ersin'i kıyaslayacak olursam, bu seneki Ersin güzeşte senekinden az buçuk henüz iyi. Sergen hocanın bir programda 'Geçen sezonun en elleme oyuncusu Ersin'di' demesi henüz da özgüven verdi. Zaman devir eleştirildim, medih de aldım. Hocanın hakeza demesi nice insanoğlunun bana apayrı biçimde bakmasına faktör oldu. Hocanın bu fikri beni bahtiyar etti” dedi.

Genç ağ bekçisi akıbet olarak, kendisini bugüne derece en aşırı zecrî ileri uç oyuncusu oyuncularının da Cenk Tosun ve Burak Yılmaz bulunduğunu söyleyerek, “Zaten ikisi de ne derece nitelikli bulunduğunu gösterdi. Birisi İngiltere'de başkası Fransa'da biçim giyiyor” ifadelerini kullandı.

Bozhan Memiş - Mehmet Şirin Topaloğlu

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler