USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Drone tehdidini kamikaze İHA Fedai durduracak

Türk savunma sanayisi şirketleri, drone kaynaklı tehditlerin kamikaze insansız iklim uzlaştırıcı kullanılarak kuvvetsiz duruma getirilmesine müteveccih hal geliştiriyor.

Drone tehdidini kamikaze İHA Fedai durduracak
06-10-2021 11:26
Ankara

HAVELSAN ve Transvaro çeşidinden geliştirilen drone belirleme ve imha sistemi, MÜSİAD Ankara çeşidinden planlı 3'üncü Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi'nde sergilendi.

HAVELSAN Komuta Kontrol Savunma Teknolojileri İş Geliştirme Müdürü Nezih Şişman, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, maliyeti az drone yahut İHA'ların oluşturduğu tehdidin rastgele güzeşte devir arttığını söyledi.

Bu mevzuda ayrımlı şirketlerin ürettiği özgür analizör olduğunu, bu çözümlerin konumlandırıldığı yerde birlikte kullanıcı istediğini ve kişi içerisindeki algoritmalarla tespit, canlandırma ve önleme yaptığını tamlayan Şişman, kendilerinin ise şişman yerleşkeler, şişman ciddi tesisler, jandarma kabil karışık yapıdaki güç seviyesindeki organizasyonlar ve ya Ankara kabil ciddi nice kurumun karışık yerine bulunmuş yer aldığı sahaların topyekun savunulmasına müteveccih emek vermek başlattıklarını anlatım etti.

Şişman, arıtımevi bölgesi Aliağa'yı ilk örnek yerine aldıklarını, oradaki kimi savunma planlamalarını cezaevi uğrunda bulundurarak hissedar firmalarla bütünleşme çalışmasına giriştiklerini dile getirdi.

"Türkiye'de yapılmamış birlikte neticeye ulaşıyoruz"

HAVELSAN'ın geliştirdiği İHA'ların arama istasyonuna ayrımlı yazılım algoritmaları ekleyerek, radar, elektrokardiyografi gözlükçü süit, teşviş cihazları, RF algılayıcı kabil komponentleri de bütünleşmiş ederek birlikte cümle hepsi meydana getirmeye çalıştıklarına ayraç fail Şişman, şu şekilde konuştu:

"Bu sayede ayrımlı sensörleri kullanarak istila bırakmak az daha kimi icraat hazırlamaya başladık. Günün böylece bugüne denli denenmemiş, Türkiye'de yapılmamış birlikte neticeye ulaşıyoruz. Merkezinde ağ destekli komuta arama sistemi, üreticisine serbest kazanmak kaydıyla ayrımlı sistemlerin, tabanca ve sensörlerin entegrasyonun yapılabileceği yazılım ve bu yazılım sebebiyle tehdidin tespit, canlandırma ve analizinden sonraları da akla yatkın silahla giderilmiş edilmesine müteveccih rastgele ayrışık algoritmaların konuşturulacağı sentetik zeka destekli birlikte cümle öneriyoruz."

İHA yahut İHA sürüsünü imha edecek

Projedeki hissedar şirketin drone belirleme radarı, bunun elektrokardiyografi gözlükçü süiti, komuta konsolları, tehdidi belirleme ika ve bununla ilişik birleşme algoritmaları istimal yetenekleri olduğuna dikkati çekici Şişman, HAVELSAN yerine boşluk kademeleri çıkarıp, bu cins komponentleri bütünleşmiş birlikte düzene taşıdıklarını bildirdi. Şişman, sistemin emek vermek türüne dair şunları kaydetti:

"Bir İHA yaklaştığında radarımız belirleme ediyor, bunu elektrokardiyografi gözlükçü süite aktarıyor. Elektro gözlükçü süit kilitlenerek maksadı izlem etmeye başlıyor. Bu arada komuta arama sistemimiz maksadı ve elektrokardiyografi gözlükçü sistemin görüntülerini de alarak kullanıcıya durumsal farkındalık sağlıyor. Sistemin dünkü birlikte karı üyesi var, onunla ilişik de testler bitmeme ediyor. Fedai ismini verdiğimiz, gine hissedar firmamız Transvaro'nun testlerini halihazırda yapmış yer aldığı kamikaze İHA çözümü. Tespitlerden sonraları komuta arama yazılımının icra ettiği hesaplamalarla önleme geometrisi çıkarılıyor ve tehdidin önleme noktasına kamikaze İHA atılıyor. Kamikaze, amaç ve tanımlama bilgisi ile muhtemelen birlikte müddet uçuyor ve görüntülü yerine hedefini taramaya başlıyor. Hedefini yakaladığı anda muhtemelen birlikte mesafeye yaklaştığında ki şu anda can alıcı mesafelik 40 metre, savaş başlığını patlatarak biricik birlikte İHA ve ya İHA sürüsünü bulunmuş yer aldığı noktada imha ika yeteneğine eş oluyor."

Sahaya büyümek düşüncesince devir sayıyor

Drone tehdidine gönül rahatlığı çevir sesi teşviş kabil çözümlerin de kullanıldığına ayraç fail Şişman, ayrımlı yöntemler, melez icraat uygulandığında teşviş cihazlarının ruhsuz kalabildiğini, bu halde da kamikaze İHA Fedai'den yararlanılmasının bahis konusu bulunduğunu söyledi. Şişman, projede gelinen noktaya dair şu detayları verdi:

"Bu sistemle tehdidi savunma hattımızın haricinde giderilmiş geçirmek az daha çalışmalarımıza bitmeme ediyoruz. Şu anda yazılım boşluk yüzleri geliştiriliyor. Elektro gözlükçü süitle, radarla ilişik entegrasyonlar yapıldı. Bir ilk örnek sistemin boşluk yüzleri şu anda geliştiriliyor, finiş aşamasında. Bununla ilişik birlikte konseptin doğrulanması çalışmamız olacak. Bunun önümüzdeki 1-2 ay içinde, en geç boşluk ayının sonuna denli topu topu sistemin kabiliyetlerini, Fedai'yi atarak İHA'yı havada hurdahaş kılmak da müdahale kazanmak üzere, birlikte senaryo ortamında tespitten başlayıp imhaya denli revan sürecin demostrasyonunu yapacağız. Planladığımız çalışkanlık aşırı katılımlı kuvvetlerimiz, Savunma Sanayii Başkanlığımız ve başka hissedar kurumlarımızla yapılacak. Burada cümle yeteneklerini görüyor olacağız. Prototip sistemimiz konseptimizin doğrulanmasına görev etmiş yer aldığı takdirde ısmarlama aldığımızda bundan böyle müşterinin isterlerine gereğince uyumlandırılacak birlikte cümle hepsi geliştiriyor olacağız. Bu da aşırı endamsız müddette asayiş kuvvetleriyle buluşturulabilecek birlikte halde olacak."

Sistemin açıkça birlikte mimariye eş olduğunu, sağlayacağı tehlikesiz alanın da bütünleşmiş edilecek lamise ve tabanca adedine dair yerine artacağını dile getiren Şişman, radar, elektrokardiyografi gözlükçü süit kabil nice bileşeni dumanlı mimariyle araziye yayarak enli birlikte bölgede biricik merkezden komuta arama edilebilecek düzene ulaşacaklarını kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler