USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Anne sütü bebekte aşı etkisi oluşturuyor

Anne sütünün hem bebek, bununla birlikte ana düşüncesince nice faydası bulunduğunu tabir fail Dr. Filiz Albayrak, bebekte aşı etkisi oluşturduğunu söyleyerek, “ Anne sütü bebeği hastalıklara ve enfeksiyonlara dirlik koruyor ve zeka seviyesini arttırıyor” dedi.

Anne sütü bebekte aşı etkisi oluşturuyor
21-10-2021 11:04

Anne sütünün bebekler düşüncesince önemine yer veren İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nden Öğr. Gör. Dr. Filiz Albayrak, bebeğin gerekseme duyduğu etraflı gıda öğelerini ana sütünden alabileceğini tabir etti. İçerisindeki esirgeyici maddelerin bebekte aşı etkisi oluşturduğunu, bağışıklığını kuvvetlendirip bebeği hastalıklara gönül rahatlığı korurken, ileriki yaşlarda da oluşabilecek obeziteye yakalanma riskini düşürdüğünü söyledi. Emziren annenin ise veladet önceleri kilolarına ulaşmasının henüz havadan bulunduğunu tamlayan Albayrak, “Emzirme anneyi emcek ve mebiz kanserine gönül rahatlığı koruyor” dedi.

“Anne sütü ile sönümsüz bebekler henüz cin fikirli oluyorlar”
Annelerin metin nesiller düşüncesince bebeklerini kesinlikle emzirmeleri icap ettiğini kail Dr. Filiz Albayrak, “Anne sütünün hem bebeğe bununla müşterek anneye aşırı faydası var. Bebeği ortak nevi aşılıyor, onu hastalıklara, alerjilere ve enfeksiyonlara gönül rahatlığı koruyor, muafiyet sistemini kuvvetlendiriyor, zekâsını arttırıyor. Anne sütüyle sönümsüz bebekler yeteri denli beslenemeyen bebeklere nazaran 8 nokta henüz cin fikirli oluyorlar. Nekrotizan enterokolit dediğimiz bumbar iç örek iltihabını ve toy doğan sarılıklarının oluşmasını engelliyor. Emzirmenin de anneye aşırı ortak tomar faydası var. Öncelikle bebekle arasındaki bağı kuvvetlendiriyor. Anneyi emcek ve mebiz kanserine gönül rahatlığı esirgeyici oluyor. Bununla baş başa annenin veladet önceleri kilolarına kavuşması henüz havadan olmakta ve şayet çalışan emzirirse önce 6 ay bazısı koşullarla baş başa toy gebeliğin oluşmasına da bariyer olabiliyor” niteleyerek konuştu.

Bebeklere abla verilmesinin obeziteyi tetiklediğini kaydeden Albayrak, bap üzerine meydana getirilen icraat da bulunduğunu söyleyerek, “ Bebekliklerinde ağır ve obez olabileceği melhuz bebeklerin yeteri denli ana sütü aldığında büyüdüklerinde obez olmadıklarını yayınlayan neticeler var. Mama ile sönümsüz bebeklerin ise aşırı kiloluluk olma riski henüz fazla” dedi.

“Günde minimum 2-3 litre hazır para katılması ana sütünün oluşması düşüncesince yeterli”
Annenin yeterince hazır para alması yerinde süt oluşumunun beklenir bulunduğunu ancak annenin muvazeneli ve metin beslenmesinin sütü henüz muvazeneli ve metin yapacağını dile getiren Albayrak, “Keçiler kekikli otları tükettiklerinde sütleri ve o sütlerden meydana getirilen peynirleri kekik kokar. Yani ana ne yerse bebeğe sütü ile onu veriyor. Dolayısıyla dengeli, sağlıklı, proteinli, sebze-meyve, vitamin-mineral ağırlıklı beslenmesini öneriyoruz. Ama bu olmadığında caba vücuttaki etraflı depolar kullanılır ve gine süt yapılır. mühim bulunan annenin sıvısının ehliyetli olması. Günde minimum 2-3 litre hazır para alması ana sütünün oluşması düşüncesince yeterli. Süt inşası doğrusu beyinde başlayıp beyinde sonlanmış ortak durum. Anne sütünün olacağına inandığında sütü olmakta ‘Ya sütüm olmazsa' endişesine kapıldığında da görüyoruz ki annelerin sütü azalıyor” niteleyerek konuştu.

“Bebek emzirmek anneleri emektar kilolarına kavuşturuyor”
Emziren annelerin veladet önceleri kilolarına henüz acele ulaştıklarını ve emzirmenin anneye erke harcattığını kail Albayrak, “Anne hazır para veriyor, dolgunca fazlaca hazır para alıyor. Dolayısıyla veladet önceleri kilosuna havadan ulaşıyor. Ama emzirmediklerinde yada yeterince emzirmediklerinde annenin kilogram vermesi azalıyor. Emzirme zamanında annelere hoppa rejimler yapmalarını öneriyorum” dedi.

“Anne sütü almayan bebekler hastalıklara gönül rahatlığı savunmasız kalıyorlar”
Yeterince ana sütü ile beslenmeyen evlatların enfeksiyonlara gönül rahatlığı dayanım kazanamadığına ve muafiyet sistemlerinin aşırı dobra olmadığına, alerjik hastalıkların ve astım vakalarının henüz ortak tomar görüldüğüne aksan özne Albayrak, “Bağırsaklarda kolit dediğimiz bumbar iltihaplanmaları görülüyor. Dolayısıyla ana sütünü rastgele devir yeğleme etmeliyiz. Erkenden mamaya başlatmanın bebek düşüncesince dobra bulunduğu sanılıyor. Hâlbuki hakeza olmadığını meydana getirilen sert aşırı emek hasretmek gösterdi. Mama kutularının üstünde yazan ‘Anne sütüne yaklaştırılmıştır' ifadesi caba ana sütünün bebek düşüncesince elzem bulunduğunun kanıtıdır” niteleyerek konuştu.

“İnek sütü bebekte kansızlığa sebebiyet verebilir”
Açık sütlerin bebekler düşüncesince önerilmediğini, 2 yaşına denli yalnızca ana sütünün bebeklere verilmesi icap ettiğini aktaran Albayrak, bebeğin emmemesi yerinde ibne sütü namına bitmeme mamalarının kullanılmasının akıllıca bulunduğunu söyleyerek, “100 milimetre ibne ve ana sütündeki çıpa miktarı aynı. Ancak ana sütünde demirin elden elden kâffesi bebeğe kazandırılırken, ibne sütünde çıpa emilimi aşırı az. Dolayısıyla da bebeklerde kalpsizlik doğrusu kalpsizlik gelişebiliyor. Bununla baş başa bebeklerde 4. aydan itibaren kalpsizlik düşüncesince damlalara başlanabiliyor. Erken çağda ibne sütüne başlatılan bebekte kalpsizlik ve alerjik reaksiyonların geliştiği görülüyor. Ama darda kalınıp, ibne sütü verilecekse ibne sütünü bulunduğu kabil değil, sulandırarak bebeğe hasretmek lazım. Bunun ölçüsü de 2 endaze suya 1 endaze süt eklenmesi halinde olabilir. Bunun haricinde nişasta ve düğü unu ile meydana getirilen mamaların sindirimi de bebek düşüncesince havadan değil. Bunlarla meydana getirilen mamalar bebeği derinliğine müddet tok tutar. Bebek kesat hissetmeyeceği düşüncesince de ana memesini derinliğine müddet emmez. Böylece emzirmeyen annenin sütü azalır” halinde konuştu.

“Doğumdan elden ahir bebeklerini emzirsinler”
Annelerin hamileliklerinde emzirmeyle ilişik kesinlikle edep bilimi bilimi almaları icap ettiğini dile getiren Albayrak, “Anneler doğuma gittiklerinde kafalarında ‘Bebeğimi emzireceğim, sütüm de olacak' bilgisini sindirmiş olsunlar. Doğumdan elden ahir önce sıhhatsiz vakit ortamında bebeklerini emzirsinler. İlk 6 ay ana sütü, ana sütü haricinde su da içeri tek gıda vermesinler. Anne sütü bebeğin su gereksinimi olduğunda sulanıyor. Zaten bebeğin midesi küçük bulunduğu düşüncesince su verilmemeli. Bebek 2 yudum su içtiğinde caba istiğna hissedeceği düşüncesince annesini soğurmak istemeyecektir. Yeterli oranda ana sütü alamadığı düşüncesince de gelişimi etkilenecektir. Suyla bebeğe mikrop kaptırma riski de aşırı fazla. Su maruz bebekler amipli dizanteriden yoğum bakıma bile alınabiliyor. Dolayısıyla önce 6 ay yalnızca ana sütü, 6 aydan sonradan da 2 yaşına denli ek gıdalarla ana sütüne kesinlikle bitmeme edilmesini öneriyorum” niteleyerek laflarını sonlandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler