USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Almanya'da Federal Meclis'te dünkü Kovid-19 önlemleri onama edildi

Almanya'da Federal Meclis'te (Bundestag) acemi koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede yerli yönetimlerin değişmeyen almasında asliye oluşturacak acemi tedbirler onama edildi.

Almanya'da Federal Meclis'te dünkü Kovid-19 önlemleri onama edildi
18-11-2021 19:04
Berlin

Meclis’te çoğunluğu mevcut Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) kabilinden hazırlanmakta olan ve Enfeksiyon Yasası’nda değişikleri öngören kanun tasarısı 254’e dirlik 398 milletvekilinin oylarıyla meclisten geçti. Oylamada 36 mebus azimsiz kaldı.

Böylelikle 19 Mart 2022’ye derece meri olacak organizasyon eyaletlerin Kovid-19 salgınına dirlik mücadelede alacağı önlemler düşüncesince bir esas oluşturacak.

Yeni düzenlemeye göre, eyaletler, konkre müstevli tehdidi oluştuğu hallerde kamusal bölgelerde kısıtlamalara gidebilecek fakat mağazaların ve okulların kapatılması üzere tedbirler alınamayacak.

Söz konusu düzenleme, eyaletlere, bürolarda ve şişko nakil araçlarında "3G kuralı" (aşılanmış, sınav yaptırmış, iyileşmiş) getirmeyle restoranlara, barlara ve etkinliklere çabucak aşılanmış ve iyileşmiş (2G kuralı) olanların girebilmesini öngören tedbirler alabilme olanağı tanıyor.

Bu kapsamda ayrıca, huzurevleriyle hastanelerde etkin ve ziyaretçilere sınav zorunluluğu getirilebilecek.

Öte yandan, gerçek olmayan aşılama sertifikaları düzenlenmesi yahut kullanılması da ukubet kapsamına alınacak.

Düzenlemenin yürürlüğe girmesi düşüncesince Federal Eyalet Temsilciler Meclisinin (Bundesrat) de onayı gerekiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler