USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

112’ye “Muhabbet kuşum öldü beni teselli edin” çağrısı

Muş'ta acele numaraların birlikte bina altında toplandığı ‘112 Acil Çağrı Merkezi'nde 8 maaş müddette 380 bin çağrıya yanıt verilirken, mevrut kimi ihbarlar ise pes dedirtiyor.

112’ye “Muhabbet kuşum öldü beni teselli edin” çağrısı
19-10-2021 13:19

Muş'ta çabuk çağrı yapılması müstelzim hallerde vatandaşların çabucak aşırı hile namına 112'yi aramaları düşüncesince kurulan 112 Acil Çağrı Merkezi, vatandaşlara en aceleci biçimde işlev vermeye bitmeme ediyor. 8 ay önceki hizmete giren ve 380 bin çağrıyı süzgeçten nâkil 112 Acil Çağrı Merkezi çağrı istikbal personelleri, 50 bin esas olaya ulaşırken, 330 bin batıl çağrıya verilen kaldı.

“380 bin çağrının 330 bini asılsız”

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Tuncay Mergen, gazetecilere icra ettiği açıklamada, 112 Acil Çağrı Merkezi kendisine 33 personelle vatandaşlara işlev verdiklerini söyledi. 10 Şubat 2021'den bugüne derece mevrut hep çağrı sayısının 380 bin yöresinde bulunduğunu kaydeden Mergen, “Bunlardan esas çağrı sayısı 50 bin, batıl çağrı sayısı da 330 bin civarındadır.

Şu an batıl çağrılarımız yüzdelik 85, esas olay oranımız ise yüzdelik 15 civarındadır. Günlük kendisine bin 500 ile 2 bin çağrı almaktayız. Bu batıl çağrıları dökmek düşüncesince birlikte grup çalışmalarımız bulunmaktadır. Bu çalışmalardan birlikte tanesi de imamlarla toplantılar düzenlemektir” dedi.

“112'nin batıl aranması dirilik yahut servet yitirilmesine sebebiyet verebilir”

Asılsız çağrıların kasıntı düşüncesince iri dava oluşturduğunu vurgulayan Mergen, “Yapılan batıl çağrılar etkin personellerimizin performansını iri seviyede düşürmektedir. Bu çağrılar azaldığı devir esas olaylara ve gerekseme sahiplerine henüz çelimsiz müddette erişme imkanımız yalan konusudur.

Vatandaşlardan ricamız 112'yi batıl ve boş kendisine aramamalarıdır. 112'nin batıl aranması dirilik yahut servet yitirilmesine sebebiyet verebilir. Burayı boş yere çalışır fail yurttaşlarımız 512 liralık kredi cezasına çarptırılacak ve ayrımsız vakitte hapishane cezası da yalan konusudur. Kurumumuzun gayesi firmalar ortada koordinasyonu sağlamak, maliyeti dökmek ve yurttaşlarımızın en çelimsiz müddette 112'ye ulaşmalarını sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

“Muhabbet kuşum öldü beni teselli edin”

112 Acil Çağrı Merkezi çağrı istikbal çalışanı Hatice Kaymazer ise görevlerinin mevrut batıl olayları eleyip esas olaylara erişmek bulunduğunu anlatım etti. Aramaları süzgeçten geçirerek ilgilendiren birimlere aktardıklarını özetleyen Kaymazer, konuşmasını şu biçimde sürdürdü: “Gelen esas ihbarları ilgilendiren birimlere aktarıyoruz. Tabi bunun birlikte aşırı enteresan olaylara da rastlıyoruz. Tanışmak düşüncesince arayan insanoğlu oluyor, muta nikâhı teklifi fail insanoğlu olabiliyor, Bizim buradaki görevimiz sağlık, emniyet, jandarma, AFAD, itfaiye aracı aracı ve orman birimlerine mevrut olayları iletmek. Gelen batıl ihbarlar bizim esas olaylara ulaşmamızı engelliyor.

‘Muhabbet kuşum öldü' sanarak sabahında teselli talip insanoğlu olabiliyor, meslek isteyen, plan talip aramalar geliyor. Bir teyzemiz daima gelişmeleri seyredip bizlere anlatıyor. Bir beyefendi kendisini duyurulmayan manşet teşkilatından zannedip kaybolma olayları bizlere iletmekle meşgul. Her nöbette daima kendisine bu şahıslar arıyorlar.”

Uğur Ulu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler