Dünya

Yolsuzlukla suçlanan Avusturya Başbakanı Kurz istifa etti

Avusturya’da "rüşvet, usulsüzlük ve itimatı kötüye kullanma" suçlamasıyla üzerine anket başlatılan Başbakan Sebastian Kurz, görevinden istifa etti.

Yolsuzlukla suçlanan Avusturya Başbakanı Kurz istifa etti
09-10-2021 21:35
Burgenland

Merkez sağcı Avusturya Halk Partisi (ÖVP) Genel Başkanı da bulunan Kurz, planlı matbuat toplantısında, bulunan hükümetin ortağı Yeşiller Partisi’nin kendisiyle koalisyonu tamam dah etmek istemediğini fakat salgın, kazançlı boyut ve tahsil edilen toy kararların yaşama geçirilmesi düşüncesince ülkenin istikrara gerekseme duyduğunu söyledi.

Kurz, Yeşillerin bu yaklaşımının arkası sıra ÖVP yönetiminden çalışmalarını sürdürmelerini istediğini ve Başbakanlık görevine, halihazırdaki Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg'i önerdiğini bildirdi.

Schallenberg'in ehemmiyetli ortak siyasa adamı bulunduğunu kaydeden Kurz, kendisinin ise öğür umumi başkanı ve öğür sedir başkanı kendisine mecliste mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

Yeşiller Partisi önderi Werner Kogler, evvel meydana getirdiği açıklamada, Kurz’la yola tamam dah etmek istemediklerini, ÖVP’nin hata alarak toy ortak adı başvekillik düşüncesince önermesi icap ettiğini duyurmuştu.

Savcılık, Başbakan Kurz üzerine sormaca başlatmıştı

Savcılık; rüşvet, usulsüzlük ve itimatı kötüye istimal suçlamalarıyla Başbakan Kurz üzerine sormaca başlatmıştı.

Savcılık, ülkede 2016-18 çağında Kurz ve partisinden bazısı adların Maliye Bakanlığının bütçesini kullanarak ortak ceride ve ide kuruluşuna dünyalık aktardığı iddiasını soruşturuyor. Söz konusu matbuat organları tarafından Kurz ve partisi lehine halkoyu yoklamalarının sonuçlarının manipüle edilmiş olduğu iddiası da sormaca kapsamında toprak alıyor.

Söz konusu sormaca zımnında 6 Ekim çarşamba günü, itimat güçleri, Başbakanlık özellikle edinmek kadar Kurz'un başlangıcında bulunmuş olduğu ÖVP umumi merkezi ve Maliye Bakanlığında aramalar yapmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?