Dünya

Rus ve Çin donanmalarından Pasifik'te ortak devriye

Rus ve Çin donanmasından oluşan 10 harp gemisi, Pasifik Okyanusu'nda ortak devriyeler gerçekleştirdi.

Rus ve Çin donanmalarından Pasifik'te ortak devriye
23-10-2021 20:43

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya ve Çin çokluk kuvvetlerine ilgilendiren bütün 10 geminin Pasifik Okyanusu'nun doğusunda ortak devriyeler gerçekleştirdiğini duyurdu.

Bakanlık icra ettiği açıklamada, devriyelerin 17 ve 23 Ekim tarihleri ortada gerçekleştirdiğini, Rus donanmasının Pasifik Filosu'na ilgilendiren takdir kompleksi gemisi “Mareşal Kırilov”, şişman denizaltısavar gemileri “Amiral Tributs” ve “Amiral Panteleev'in” yanı sıra, Tsıdenjapov ve Gromkiy korvetlerinin de devriyelerde arazi aldığını aktardı. Çin donanmasından ise “Kun Ming” ve “Nan Chang” destroyerleri, “Binh Zhou” ve “Liu Zhou” korvetleri ile “Dun Ping Hu” bütünleşmiş hazırlık gemisinin devriyelerde fariza almış olduğu anlatım edildi.

Rus ve Çin birliğine ilgilendiren gemilerin bin 700 çokluk milinden aşkın sefer katettiği ve birtakımı gemilerinde gün batısı Pasifik'teki Sangar Boğazı'nı geçmiş olduğu belirtildi. Ortak devriyelerin gayesi ise Asya-Pasifik branşında sulh ve istikrarın sürdürülmesi, dü ülkenin çokluk hesaplı faaliyetleri alanındaki tesislerinin korunması ve Rus ve Çin bayraklarının alanda gösterilmesi namına açıklandı.

Erhan Altıparmak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?