Dünya

NATO'daki Rusya misyonundan 8 ferdin akreditasyonu silme edildi

NATO, ihsas görevlisi oldukları nedeni öne sürülerek Rusya misyonundan 8 ferdin akreditasyonunu silme etti.

NATO'daki Rusya misyonundan 8 ferdin akreditasyonu silme edildi
06-10-2021 21:18
Brüksel

NATO'dan müşterek yetkili, NATO'daki Rus misyonunun 8 üyesinin akreditasyonunun "bildirilmemiş duyum görevlisi" olmaları sayesinde bozma edildiğini açıkladı.

Yetkili, NATO'ya akredite Rus personel sayısının da 20'den 10'a düşürüldüğünü bildirdi.

NATO'nun Rusya'ya müteveccih politikasının tutarlılığını koruduğunu kaydeden NATO yetkilisi, "Rusya'nın agresif eylemlerine mukamele yerine caydırıcılığımızı ve savunmamızı güçlendirirken ayrımsız sürede manalı müşterek diyaloga da açığız." ifadesini kullandı.

Rus Interfax sav ajansı da Rus parlamentosunun ast kanadı Duma'nın Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutsky'nin "Rusya'nın buna mukamele vereceğine" değgin laflarını paylaştı.

NATO ile Rusya arasındaki ilişkiler, ilkin Rusya'nın 2014'te Kırım'ı gayrikanuni ilhakı ve sabık sene aykırı Aleksey Navalnıy'ın zehirlenmesi dolayısıyla gerilmişti.

Kırım'ın ilhakından sonradan NATO ile Rusya arasındaki bilim paylaşımını içeren teşrikimesai askıya alınmıştı. NATO, 2018'de emektar Rus casusu Sergey Skripal'e müteveccih ağılı suikast girişiminden sonradan da 7 Rus görevlinin NATO'daki akreditasyonlarını bozma etmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?