Spor

Lütfü Savaş: 'İstanbul'dan 1 puanla dönmek fena sonuç değil'

Fatih Karagümrük beraberliğini değerlendiren Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş, “Güçlü birlikte deplasman takımından, İstanbul'dan 1 puanla dönmek bizim düşüncesince fena birlikte sonuç değil. Artık önümüzdeki haftaya bakacağız” dedi.

Lütfü Savaş: 'İstanbul'dan 1 puanla dönmek fena sonuç değil'
24-10-2021 16:38

Süper Lig'in 10. hatasında Hatayspor, deplasmanda Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Müsabakanın arkası sıra Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş, matbuat mensuplarına açıklamalarda bulundu. Mücadeleyi değerlendirerek laflarına başlamış olan Savaş, “Hava az buçuk yağışlı bulunduğu düşüncesince de ferde tutmakta zahmet çekti futbolcular ancak gelişigüzel dü ekip da hakkıyla de aşırı mukavim uğraş etti.

Sanki tığ son pozisyonlarda az buçuk henüz ateş parçası olsaydık galip hulul imkanımız vardı. Ama zirveye koşan dü takım. Beraberlikle sonuçlanan bu maçta dü ekip da aşırı dokunca etmeden 1'er puan kazandı. Deplasmanda 1 puan bizim düşüncesince iyidir. Hiç puandan 1 puan iyidir. Ben gelişigüzel dü ekibi da kutlama ediyorum. Özellikle kazasız belasız, iyi ortak karşılaşma oldu, fair-play çerçevesinde ehemmiyetli ortak mesele olmadan, futbolcular ortada ortak başağrısı yaşanmadan karşılaşma bitti. Seyir zevki fena değildi. Güçlü ortak deplasman takımından, İstanbul'dan 1 puanla dönmek bizim düşüncesince fena ortak sonuç değil. Artık önümüzdeki haftaya bakacağız. Ondan ahir maçlara bakacağız. Hatayspor'un erek önceki 10'da olmak. Zorlaya bilmiş bulunduğu derece da üstleri zorlamak. Şu anki konumumuz ikincilik, tığ memnunuz” ifadelerini kullandı.

“Galibiyet düşüncesince pik çıkacağız”

Gelecek hafta alanlarında oynayacakları Beşiktaş maçına da yer veren Başkan Savaş, “Geçen sene güya şampiyonluğu belirleyen Beşiktaş - Hatayspor maçı gibiydi. Biz gelişigüzel rakibe gönül rahatlığı ayrımsız azimle, galip iktisap etmek düşüncesince pik hazırlanıyoruz. Önümüzdeki maçta ki olursa olsun, Beşiktaş, ayrıksı ekipler olsun alanımızda yengi düşüncesince pik çıkacağız. Tabii ki maçın sonucunu o 90 dakikadaki başarım belirliyor. O performansı en yukarı düzey çıkartıp istiyoruz ve tepeden aşağıya düşmeden bu ligi dönmek istiyoruz” cümlelerine toprak verdi.

“Avrupa'ya kıymetlendirmek isteriz”

Avrupa'ya gitme hedeflerinin olup olmadığına bağlı ise Lütfü Savaş, “Tabii gelişigüzel ekip ligde kalmak, yukarılara tırmanmak en azından önceki 10'da, önceki 5'te olup finalini yapmış olup Avrupa'ya kıymetlendirmek ister. Biz de elbette ki önceki 4'te olursak Hatayspor, 2 salname bu periyotta aşırı kalburüstü reşit olur. Geçen sene 6, bu sene önceki 4'te olursak Avrupa'yı zorlarız. Tabii ki tığ Avrupa'ya kıymetlendirmek isteriz” biçiminde konuştu.

“Biz tarladan topçu buluyoruz”

Kadrolarından nice futbolcuya talipler bulunduğunu dile getiren Savaş, “Şu anda Camara'ya ortak öneri var. Onun dışındaki 2-3 futbolcumuz takipte. Tabiri caizse tığ tarladan topçu buluyoruz. Süpermarkette, hipermarkette topçu bulmadığımız düşüncesince henüz düşüm değerli ve bizlere müfit futbolcular almaya hız ediyoruz. Bu sene de ortak dü futbolcuyla yollarımızı ayırabiliriz ancak boşanmak düşüncesince de konuşu yardım sağlamaları lazım. Bu sene ortak dü futbolcumuz ayrılabilir ancak uygulayım ekip, menajer arkadaşlarımız olsun portföyümüz aşırı geniş. Hatayspor'a yerinde futbolcuları hem almaya tıpkı zamanda ayak topu kamuoyuna sunmaya bitmeme edeceğiz” dedi.

Camara'ya, Orta Doğu'dan teklif

Camara'ya ne takımdan öneri geldiği anlamında ortak suali da Lütfü Savaş, şöyle cevaplandırdı:
“İyi ortak öneri var. Tam adını söylersem alternatif olmaz, dü ekip ortada konuşmalar bitmeme ediyor. Orta Doğu'dan ortak ekip desem bu derece ehliyetli olur.”

Uygar Aydın
 

İLGİLİ HABER
Ömer Erdoğan: Haklı ortak el birliği oldu Ömer Erdoğan: 'Haklı ortak el birliği oldu'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?