Dünya

Japonya Başbakanı Suga rolü dönemindeki muvaffakiyet ve başarısızlıklarını anlattı

Japonya'da 4 Ekim'de rolü bırakmaya hazırlanmakta olan Başbakan Suga Yoşihide, "birçok düzeltme adımı atabildiğini" söyledi.

Japonya Başbakanı Suga rolü dönemindeki muvaffakiyet ve başarısızlıklarını anlattı
29-09-2021 08:29
Tokyo

Başbakan Suga, düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında, rolü dönemindeki muvaffakiyet ve başarısızlıklarını aktardı.

Diplomasi branşında başarılarına yer veren Suga, Serbest ve Açık Hint-Pasifik gösterimi kapsamında ABD, Avustralya ve Hindistan ile ölçülü Quad ittifakına müteveccih çabalarını övdü.

Kuzey Kore'nin alıkoyduğu Japonların evlerine dönebilmesine müteveccih Suga, "Kaçırılma problemi siyasal gündemimin en üstündeydi ve bu sorunla çalışır oldum." dedi

"Başbakan adına bunu çözememesinden dolayı" kamuoyundan kusur isteyen Suga, halefinin bu sorunla yakından ilgileneceğini kaydetti.

Kovid-19'la mücadeleyi değerlendiren Suga, "Aşılar ve otama yöntemlerinin ortaya çıkmasıyla, virüse huzur levent boylu devam eden mücadelemizde tünelin böylelikle ışığı görebiliyoruz." dedi.

Suga, kısaca 1 sene devam eden fariza sürecini "Gerçekleştirmeyi beklenti ettiklerini gerçekleştirmek düşüncesince baş döndürücü çelimsiz ortak zaman" adına niteleyerek, "Müzmin sorunlarla savaş edebildim ve nice düzelti adımı atabildim." sanarak konuştu.

Kovid-19'la mücadelede nisandan beri makbul dehşet çözüm sınırlamalarına uyan vatandaşlarına teşekkürname fail Suga, "İş birliğiniz olmaksızın ortak biricik başarıya üstelik ulaşamazdık." değerlendirmesinde bulundu.

İktidardaki Liberal Demokrat Partide (LDP) güneş ortamında seçilecek toy başkan, 4 Ekim'de LDP ve ortak yönetim ortağı Komeito'nun hakimiyetindeki Temsilciler Meclisi (Şuugiin) oturumunda, Japonya'nın toy başbakanı anons edilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?