Dünya

İtalya'da bölümsel domestik seçimlerden biçim sol zaferle çıktı

İtalya’da bölümsel domestik seçimlerin ikinci turunda biçim sol ittifak, hükûmet merkezi Roma ve Torino kentlerinde şehremaneti başkanlığını elde etti. Son devirde oyları artım eğiliminde baş döndürücü esen ise Trieste haricinde şişman kentleri kazanamadı.

İtalya'da bölümsel domestik seçimlerden biçim sol zaferle çıktı
18-10-2021 20:28
Roma

İtalya'da önceki turu 3-4 Ekim’de meydana getirilen bölümsel yerli seçimlerde, uğur boncuğu sözlü yüzdelik 50 üstünde oy alamadığı düşüncesince şehremaneti başkanları anlaşılan sıfır 65 yerleşme durumunda evvel ve zaman meydana getirilen ikinci dolaşma şeb ezanı saatlerinde sonuçlandı.

Resmi sıfır neticelere göre, Demokratik Partinin (PD) önderlik etmiş olduğu tarz sol ittifak, başşehir Roma ve Torino’yu kazandı.

Buna göre, Roma'da yüzdelik 60 oy meydan tarz solun adayı, emektar Ekonomi ve Maliye Bakanı Roberto Gualtieri, yüzdelik 40 oy meydan tarz sahih talibi Enrico Michetti’yi geçerek Roma’nın dünkü şehremaneti reisi oldu.

Ülkenin birlikte gayrı iri kenti Torino’da da tarz solun talibi Stefano Lo Russo yüzdelik 59'luk oy oranıyla tarzı kazanarak, Torino'nun dünkü şehremaneti reisi seçildi.

Merkez iyi ittifakın seçme kazanılmış olduğu birlikte tane iri site ise Trieste oldu. Merkez sahih talibi Roberto Dipiazza yüzdelik 51’lik oy oranıyla tarzı kazanarak, koltuğunu korudu. Dipiazza, 4. kat bu göreve seçildi.

Bugünkü ikinci dolaşma seçimlerde Roma ve Torino'yu ele geçiren tarz sol ittifak, bölümsel yerli seçimlerin önceki turunda da Milano, Napoli ve Bolonya kentlerini kazanmıştı.

Sağ bağlaşma yenilgiyi benimseme etti

PD önderi Enrico Letta, seçme neticelerini değerlendirdiği konuşmasında, bunun kendileri düşüncesince ehemmiyetli ve iri birlikte utku bulunduğunu belirterek, şu an düşüncesince er seçme taleplerinin olmadığını, Mario Draghi liderliğindeki hükümetin bitmeme etmesi icap ettiğini söyledi.

Roma Belediye Başkanlığını ele geçiren Roberto Gualtieri, sonuçların anlaşılan olmasıyla meydana getirdiği açıklamada, her insanın başkanı olabileceği sözünü verirken, Roma’yı baştan başlatıp, yetiştirmek düşüncesince çalışacağını vurguladı.

Sağ bağlaşma partilerinden baş döndürücü sağcı İtalya’nın Kardeşleri Partisi (FdI) önderi Giorgia Meloni de seçme sonuçlarının anlaşılan olmasıyla meydana getirdiği açıklamada, "Merkez iyi ittifak, bu seçimlerden yengiyle print fakat bu birlikte yadımlama değil. Trieste'de kazandık fakat gayrı iri vilayetlerde solu yenmeyi başaramadık. Merkez sağ, bu neticeler dair çalışmalı." dedi.

Bu arada, İtalyan basınında çıkan bilgi ve yorumlarda da tarz solun açık birlikte utku elde etmiş olduğu ve tarz sahih da kaybetmiş olduğu belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?