Dünya

İsrail'in ilk teşrin ayında Filistin'de gazetecilere müteveccih 54 ihlal gerçekleştirdiği kaydedild

İsrail'in sabık ay obstrüksiyon altındaki Filistin topraklarında matbuat özgürlüğüne müteveccih 9 gazetecinin gözaltına katılması ve 15'inin yaralanması özellikle peyda etmek kadar 54 ihlal gerçekleştirdiği belirtildi.

İsrail'in ilk teşrin ayında Filistin'de gazetecilere müteveccih 54 ihlal gerçekleştirdiği kaydedild
01-11-2021 15:19
Gazze

İsrail'in güzeşte ay engelleme altındaki Filistin topraklarında matbuat özgürlüğüne müteveccih 9 gazetecinin gözaltına katılması ve 15'inin yaralanması ilkin iktisap etmek kabil 54 ihlal gerçekleştirdiği belirtildi.

Merkezi Cenevre'de mevcut ve Arap dünyasından gazeteci ile yazarları müşterek araya getiren Gazetecileri Destekleme Komitesi (JSC) , İsrail'in ilk teşrin ayında Filistin topraklarında işlediği matbuat özgürlüğüne müteveccih ihlallere bağlı müşterek yazanak yayımladı.

Raporda, İsrail güçlerince gözaltına tahsil edilen gazetecilerden 7'sinin soruşturmaların peşi sıra başıboş bırakıldığı, 2'sinin ise halen gözaltında bulunduğu belirtildi.

İsrail'in "8 gazetecinin hâlâ alıkonulma süresini uzattığı", birinin 16'ncı el iktisap etmek kabil 2 gazetecinin duruşmasını ise ertelediği aktarıldı.

İsrail makamlarının 3 gazeteciyi ev hapsiyle cezalandırdığı ve gazetecileri muhtelif sürelerle tevakkuf ettikleri yerlerden uzaklaştırdığı kaydedilen raporda, şu ifadelere toprak verildi:

"Hapishanelerde vakfedilmiş mevcut gazetecilere müteveccih 3 azap olayı kaydedildi. Bir avrat gazeteci anket esnasında teninin renginden çevre rasist hakaretlere verilen kaldı. Bir gazetecinin avukatıyla görüşmesi engellenirken, apayrı müşterek gazeteciye dünyalık cezası verildi."

İsrail askerlerinin güzeşte ay içre plastik mermi, doğal kavara yağı lambası lambası ve nağme bombası, biber gazı, keriz suyu fırlamış ve zedelenmek şekilleri kullanarak 15 gazetecinin yaralanmasına minval açmış bulunduğu kaydedildi.

İsrail güçlerinin yerleşimcilerin katılımıyla gazetecilerin salık yapmasını engellediği 12'den çok olay belirleme edildiği, askerlerin 3 gazetecinin evini basmış bulunduğu ve habbe içine dokunca verdiği anlatım edildi.

Raporda başkaca YouTube ve Facebook yönetimleri kabilinden da gazetecilere müteveccih 3 ihlalin gözlendiğine ayraç edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?