Teknoloji

Facebook ve Instagram'daki fasıla dolayısıyla ticari kayba uğrayanlar sorun açabilecek

Facebook, Instagram ve Whatsapp'ın kullanıcılarına levent boylu müşterek müddet fariza veremediği hatırlatılarak, kayba uğrayan insan ve kurumların sorun açabileceği kaydedildi.

Facebook ve Instagram'daki fasıla dolayısıyla ticari kayba uğrayanlar sorun açabilecek
06-10-2021 13:09
İstanbul

Bilişim Hukuku Derneği Başkanı Avukat Kürşat Ergün, Facebook, Instagram ve Whatsapp'ta yaşanmış bulunan ara hasebiyle ticari kayba uğradığını tez fail insan ve kurumların sorun açabileceğini, bu süreçte tebligatları mümessillik aracılığıyla gerçekleştirebileceklerini bildirdi.

Ergün, icra ettiği mukayyet açıklamada, Facebook, Instagram ve Whatsapp'ın kullanıcılarına etraflıca ortak müddet görev veremediğini anımsatarak, bu platformların ticari amaçla da ince kalın kullanıldığına ayraç etti.

❓ Teknolojik facia gerçekleşirse insan ne yapar?

????️ Tarihte ortak geçmiş yaşandı
???? Facebook, WhatsApp ve Instagram'da 6 zaman ara yaşandı

Cezeri'nin Odası'nda Sefa Şengül, AA muhabiri Kadir Günyol’la “teknolojik kıyamet” senaristliğini konuştu https://t.co/7u8TYe9EWD pic.twitter.com/KJ6qA3TWLJ

— AA Podcast (@aasesli) October 5, 2021

Tacirler, pres malikleri ve ticari isteyerek muhteva üreticilerin, platformlarla icra ettikleri sözleşmeler kapsamında yayınladıkları reklamlar aracılığıyla ticari sağlık elde ettiklerini, zımnında ara boyunca zarara uğradıklarını aktaran Ergün, şunları kaydetti:

"Bu halde yaşanılan bu sağlık kaybının elbette tazmin edileceği sorusu akıllara geliyor. 5651 mahdut internete bağlı asliye düzenlemelerin yapıldığı kanun da meydana getirilen akıbet değişiklikle Türkiye'den günce erişimi 1 milyondan çok bulunan taşınmazlar dışı kaynaklı toplumsal ağ sağlayıcılarının; mezun minimum ortak kişiyi Türkiye'de dil avcısı namına belirlemesi ve bu ferdin enformasyon bilgilerine kolaylıkla görülebilecek ve direkt erişilebilecek biçimde genel ağ sitesinde arazi vermesi mecburi duruma getirildi.

Facebook ve Instagram da Türkiye temsilcilerini belirledi. Yasada açık açık belirtildiği kabil bu temsilciler, adli yahut yönetsel makamlarca gönderilecek tebligat, ihbariye yahut taleplerin gereğini namına gelmek zorunda. Dolayısıyla ticari kayba uğradığını tez fail insan ve kurumlar, açacakları davalarda Facebook ve Instagram şirketlerini yan namına gösterip; sorun boyunca tebligatları mümessillik aracılığıyla gerçekleştirebilir."

Ergün, davanın görülmesinde ne taşınmazlar hukukunun uygulanacağına ilişikli türlü devletlerde domestik mahkemelerin mezun olabileceği hususunda kararlar verildiğini anlatım ederek, nice ülkenin zat mahkemelerinde zat hukuklarına gereğince icra ettiği yargılamalarla Facebook'u ödence ödemeye mahkum ettiğini dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?