Teknoloji

Facebook ünlü insanları destek olmak düşüncesince taciz politikasını genişletiyor

Kaliforniya merkezli Facebook şirketi, dokuncalı içerikleri dağıtmak düşüncesince taciz politikalarını genişleteceğini bildirdi.

Facebook ünlü insanları destek olmak düşüncesince taciz politikasını genişletiyor
14-10-2021 10:34
Ankara

Şirketten meydana getirilen açıklamada, henüz detaylı taciz politikası kapsamında ünlüler, seçme yetkililer ve halkın gözü önündeki öbür şahıslar de karışma peyda etmek kadar kamuya dünyalık reşit bireyleri ıvır zıvır düşüren yahut cinselleştiren içeriklerin yasaklanacağı belirtildi.

Facebook'un Küresel Güvenlik Sorumlusu Antigone Davis, "Platformumuzda müstebitlik ve tacize müsaade vermiyoruz fakat bu olduğunda harekete geçiyoruz." dedi.

Öte taraftan değişiklikler, dünyanın ciharıyek tarafındaki hükümet muhaliflerine, gazetecilere ve insanoğlu hakları aktivistlerine de tacizden henüz müşterek tomar himaye sağlayacak.

Facebook, müşterek ekip ferdin bambaşka müşterek kullanıcıya müstebitlik gerçekleştirmek düşüncesince beraberce çalışmış olduğu tamamı koordineli tacizleri de yasaklayacağını duyurdu.

Değişiklikler, platformun tamamı kullanıcıları düşüncesince makbul olacak.

Eski Facebook Veri Bilimcisi Frances Haugen, sabık hafta Kongreye, firmanın dokuncalı içinde ne olduğu ifşa sorumluluğunu adına iletmek düşüncesince baş döndürücü az obje yaptığını ve bir çok çok devir kullanıcılarının çıkarları adına kar etmeyi seçtiğini söylemişti.

Günler sonradan şirket, evlatları arkalamak düşüncesince tasarlanmış, onları platformdan ayrılmaya isteklendirme fail müşterek hasiyet de karışma peyda etmek kadar acemi özellikler sunacağını duyurmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?