Dünya

Emine Erdoğan'dan hanımlara 'sürdürülebilir evren nesir edelim' çağrısı

Emine Erdoğan, "Erkek hâkim ve kar odaklı iş dünyasının, tabiata hoppadak birlikte eşme namına icra vekili bilgili anlayışını dönüştürmek, çelimli kadınlarımızın elinde." dedi.

Emine Erdoğan'dan hanımlara 'sürdürülebilir evren nesir edelim' çağrısı
22-09-2021 16:01
New York

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan, eş hükümran ve kar odaklı iş dünyasının, tabiata hoppadak pınar adına icra vekili bilgili anlayışını dönüştürmenin hanımefendilerin elinde bulunduğunu söyledi.

Türkiye İş Kadınları Derneğinin (TİKAD) "Çevreye Duyarlı Sürdürülebilir Ekonomi ve İş Kadınlarının Rolü" başlıklı konferansı, Emine Erdoğan'ın katılımıyla New York’taki Türkevi'nde düzenlendi.

Türk, Amerikan ve arsıulusal iş çevrelerinin yanı esna çıplak maşer müesseselerinin temsilcileri, edip ve akademisyenleri müşterek araya getiren konferansta başkaca "Küresel İklim Değişikliği Sorunu ve Sürdürülebilir Çözümler" başlıklı açık oturum yapıldı.

Konferansın değer misafiri Emine Erdoğan, konuşmasında yer hikayelerinde iş kadınlarının rolüne aksan yapılmasını takdire layık adına nitelendirdi ve şunları kaydetti:

"Erkek hükümran ve kar odaklı iş dünyasının, tabiata hoppadak müşterek pınar adına icra vekili bilgili anlayışını dönüştürmek, çelimli kadınlarımızın elinde. Kadına katışıksız uygulama zekanın, trafo gücün, metanet kadar özelliklerin, sürdürülebilir müşterek evren mensur etmede akıbet adım ehemmiyetli bulunduğunu düşünüyorum. Kadınlarımızın, uzlaştırıcılık ve haberleşme güçlerini kullanarak, yer diplomasisinde bayrağı en önde taşıyacağına kalben inanıyorum."

Hükümetler Arası İklim Değişikliği Paneli’nin güzeşte ay yayınladığı hava değişikliği raporunu "tabiatın çığlığı" adına nitelendiren Erdoğan, tutanağa mucibince akıbet 5 yılın, 1850'den buyana en hamam seneler bulunduğunun altını çizdi.

Erdoğan, "Bu nedenle, çabuk adına harekete geçmeli, karbon salınımını düşürecek önlemler almalıyız. Temiz teknoloji, yeşil erke ve orman alanlarının genişletilmesi kadar çözümleri kesinlikle devreye sokmalıyız. Bilhassa erke sektöründe devrimsel özellikte dönüşümler yapılmalı. Yenilenebilir erke kaynaklarına geçiş, müşterek maşeri günah projesi değil, zorunluluktur." niteleyerek konuştu.

Kadınların baylara kıyasla, hayatlarını özlük yararlarından baş döndürücü başkalarının faydası düşüncesince adadığına dikkati çekici Emine Erdoğan, şu şekilde bitmeme etti:

"Bu da bize, maşeri gelişmenin anahtarının, kadının elinde bulunduğunu gösteriyor. Çevre krizi, insancasına ve maneviyat değerler krizi, hanımefendilerin hal üretebileceği konuların başlangıcında geliyor. Çocuklarının eğitimi ile aracısız ilgilenen kadınlar, baş döndürücü boyutlu müşterek dönüşümün aktörü olabilirler."

TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut da konuşmasında, derneğin emek harcamaları kendisince bilgelik verdi.

Bulut, ilkin iş hanımları ve önder hanımefendilerin ilişkin görevler düştüğünü vurgulayarak, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Nitekim, TİKAD nice mevzuda bulunduğu gibi, bu mevzuda da önderlik etmekten, taşın dibine elini koymaktan art durmamıştır. Bütün örgen iş kadınlarımızla baş başa aldığımız öge kararları doğrultusunda, işletmelerimizde ve toy yatırımlarımızda çevreye bulunan tesiri ve hava krizine defa açan faktörlerden rastgele birisine faktör olup olmadığının araştırılmasını ön yiyecek adına koyduk. Kendi işletmelerimizde hoppadak yer bilincini döllenme eğitimleri vermekten ibaret sıfır müşterek defa izleyerek, tamamı ürünlerimizde ve tedbir zincirlerimizde ayrımsız hassasiyeti kontrol koşulları getirdik."

Emine Erdoğan’ın konuşmasının arkası esna planlı panele New Jersey City Üniversitesi akademisyen Prof. Louise Stanton, Vuslat Vakfı Kurucusu Vuslat Doğan Sabancı, ürdürülebilir moda girişimi Fashion 4 Development'ın Kurucusu Evie Evangelou, İlim insanı Dr. Sweta Chakraborty ve gailesiz çevreci Hana Katz katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?