Dünya

BM toptan hava vakalarındaki data boşluğunu tüplemek düşüncesince toy ünite kurdu

Birleşmiş Milletler'e ilişkin Dünya Meteoroloji Örgütü, BM Kalkınma Programı ve BM Çevre Programı, hava değişikliğine üzerine tedbirleri pekitmek ve hava vakalarına müteallik data boşluğunu tüplemek kabilinden dünkü arsıulusal sistem oluşturdu.

BM toptan hava vakalarındaki data boşluğunu tüplemek düşüncesince toy ünite kurdu
03-11-2021 20:28
Cenevre

BM'den meydana getirilen kayıtlı açıklamaya göre, Sistematik Gözlem Finansmanı Tesisi (SOFF) ismi sunulan mekanizma, Glasgow'daki BM İklim Değişikliği Konferansı'nda (COP26) belirlenen "gelişmiş devletlerin ülke vakalarına gönül rahatlığı ahenk ve tahfif çabalarına mali dayanak verme" amacı doğrultusunda akıntı edecek.

SOFF başkaca az kaslı devletler ve önemsiz ada ülkelerindeki ülke ve ülke gözlemlerine müteallik verilerdeki yetersizliği ele alacak. Mekanizma ayrımsız zamanda, ülke vakalarına bağlı tam bilim edinmeye bariyer oluşum fail data boşluklarını doldurarak, ülke değişikliğine müteallik arsıulusal adımları güçlendirecek.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, SOFF'nin kuruluşuna ilişkin, "Doğa ve ülke vakalarına bağlı data boşluklarını kaplamak can alıcı ortak yatırımdır." açıklamasında bulundu.

DMÖ Genel Sekreteri Petteri Taalas da "Bugün büyümekte bulunan önemsiz ada ülkeleri ve az kaslı ülkelerdeki tabiat ve ülke vakalarına müteallik mukteza gözlemlerin hemen yüzdelik 10'u yapılabilmiştir." diyerek, ülke değişikliğini ele kabul etmek düşüncesince acemi ünite kurulmasını destekledi.

BM Çevre Programı İcra Direktörü Inger Andersen ise SOFF'nin facia yönetimini ilerletme, insanoğlu yaşamını kurtarma, dirim bilimsel çeşitlilik, besin güvenliği, su temini ve iktisadi nema kadar bölgelerde konkre menafi getireceği değerlendirmesinde bulundu.

BM Kalkınma Programı Başkanı Achim Steiner, ülke değişikliği etkilerini kısıntı ve iklime ahenk politikalarını destekleyecek arsıulusal adımların atılması icap ettiğinin altını çizdi.

İklim değişikliğinin tesirini değişik artırdığı vurgusunu karşılayıcı Steiner, "SOFF'nin kurulması, kadın vaziyetteki toplumlara iane edilmesi ve ülke değişikliğinin negatif etkilerinin önüne geçilmesi önünde mukteza direncin sağlanması üzerine rüçhan ihtiyacın karşılanmasını sağlamıştır." dedi.




SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?