Dünya

BM, sav alınamayan Çinli tenisçinin dobra olduğuna değgin tez istedi

BM, sav alınamayan Çinli tenisçinin dobra olduğuna değgin tez istedi
19-11-2021 15:24
İstanbul

Birleşmiş Milletler (BM), Çin'in emektar başvekil yardımcısı Zhang Gaoli çeşidinden eşeysel tacize uğradığını tanık etmiş bulunduğu toplumsal iletişim araçları paylaşımından buyana kendisinden çav alınamayan Çinli tenisçi Peng Shuai'nin nerede ve elbette olduğuna ilişikli tanık istedi.

BM İnsan Hakları Ofisi sözcüsü Liz Throssell, İsviçre'nin Cenevre kentinde gazetecilere meydana getirdiği açıklamada, "Nerede olduğuna ve dobra olduğuna ilişikli kanıta erbap iktisap etmek önemli. Cinsel atak iddialarının da dört dörtlük şeffaflıkla soruşturulmasını istiyoruz." dedi.

Çin büyüklük kanalı CGTN, Peng Shuai'nin kaleminden bulunduğu iddiasıyla varakpare yayımlamış fakat Kadınlar Tenis Birliğinin (WTA) Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Steve Simon, "Bu mektup, onun nerede olduğuna yahut güvenliğinin sağlanıp sağlanmadığına bağlı endişelerimin hâlâ da artmasına sefer açtı." açıklamasını yapmıştı.

Çiftlerde 2013 Wimbledon ile 2014 Fransa Açık şampiyonluğu mevcut Peng, teklerde ise klasmanda 14. sıraya denli yükselmiş ve 2014 Amerika Açık'ta nısıf bitiş oynamıştı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?