Dünya

Avusturya’da sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Avusturya, güneş tacı virüs hikâye rakamlarındaki çoğalma hakkında 12 Aralık'a denli sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Avusturya’da sokağa çıkma yasağı ilan edildi
19-11-2021 15:29

Korona virüs salgınında Avrupa vatanlarında fenomen rakamları artma göstermeye bitmeme ediyor. Günlük bazda üstün dereceli kurda fenomen sayısı açıklamaya bitmeme fail ülkeler, önlemlerini de sertleştiriyor.

Vaka sayısındaki artışı arama dibine almaya etkin Avusturya, acemi önlemler açıkladı. Günler evvela telkih olmayanlara engellemeler getiren Avusturya, yurt genelinde sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Bu kararla Avusturya, şita mevsimi önceleri sokağa çıkma yasağı ilan fail evvela Avrupa ülkesi oldu. Pazartesi haset yürürlüğe girecek ve 10 çağ uygulanacak bulunan yasak, 10 çağ şimdi uzatılabilecek.

Alınan önlemler kapsamında asliye gereksinimleri karşılamayan topu topu mağazalar ve dükkanlar boğunuk olacak. Evden emek harcaması maksut Avusturya halkı, sadece aceleci hallerde evlerinden çıkabilecek. Yüz yüze terbiye görmesi müstelzim öğrenciler düşüncesince ise okullar 12 Aralık'a derece açıkça olacak ve değişmeyen baştan değerlendirilecek.

1 Şubat'tan itibaren telkih mecburi olacak

Avusturya Başbakanı Alexander Schallenberg, ahit 9 eyaletin valisi ile gerçekleştirdiği görüşmenin peşi sıra meydana getirdiği açıklamada, “Beşinci dalgayı istemiyoruz” dedi. Schallenberg, levent boylu süredir aşının mecburi olmaması anlamında müşterek düşün donanması bulunduğunu kaydederek, telkih karşıtlığı ve köksüz istihbarat dolayısıyla halkın iri müşterek kısmının telkih olmayı reddettiğini söyledi. Schallenberg, 1 Şubat 2022 tarihinden itibaren aşının mecburi bir duruma getirildiğini de duyurdu.

Avusturya'da nüfusun yüzdelik 65'i ağız ağıza aşılanmış durumda.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?