Spor

Avrupa şampiyonu pentatlet Elif Naz Aktaş'ın'ın gözü evren şampiyonluğunda

İspanya'da planlı Biathle Triathle Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya elde eden 13 yaşındaki Elif Naz Aktaş, madalya kazanılmış olduğu ve kürsüde Türk bayrağını dalgalandırdığı düşüncesince bahtiyar bulunduğunu söyledi.

Avrupa şampiyonu pentatlet Elif Naz Aktaş'ın'ın gözü evren şampiyonluğunda
01-10-2021 13:36
Malatya

İspanya'nın Casdelldefas kentinde planlı şampiyonada 13 gözyaşı altı hanımlar kategorisinde altın madalyaya uzanan Elif Naz Aktaş, AA muhabirine, 3,5 yaşlarında bale hazırlamaya başladığını, hocalarının tavsiyesiyle çağcıl pentatlonla tanıştığını belirtti.

Avrupa şampiyonasına hazırlanırken nice kavi evreden geçtiğini tamlayan Elif Naz, "Havuzlarımız kapanmış oldu ve yüzemedik. Hocalarımız yardımıyla antrenmanlarımıza bitmeme edebildik. Gerçekten çağcıl pentatlon baş döndürücü çetin müşterek spor. Dışarıdan görünmüş olduğu üzere değil. Bizim de zorlandığımız vakitler beli elbette ancak elimizden geleni yaptık ve elleme dereceler elde ettik. Ailemin desteği müşterek tomar oldu. Uyumadılar ve benim düşüncesince çabaladılar. Onların da üzerimde emeği baş döndürücü fazla. Çok himmet harcadılar, onlara da teşekkürname ediyorum." diyerek konuştu.

Şampiyonaya katılacağını öğrendiğinde inanamadığını anlatım fail Elif Naz, katıldıktan sonradan da elleme dereceler alacağına inandığını kaydetti.

"Avrupa şampiyonu peyda etmek baş döndürücü elleme müşterek duygu"

Milli sportmen nice kutlama kartı mesajı aldığını ve elan elleme dereceler gerçekleştirmek istediğini belirtti.

Türkiye'ye hakeza müşterek muvaffakiyet getirmiş olduğu düşüncesince bahtiyar bulunduğunu aktaran Elif Naz Aktaş, "Kürsüye çıktığımda baş döndürücü heyecanlandım. Bayrağımızı birincilik kürsüsüne çıkarıp İstiklal Marşı'mızı çaldırdığımda baş döndürücü bahtiyar oldum. Çok elleme müşterek duygu. Avrupa şampiyonu peyda etmek baş döndürücü elleme müşterek duygu. İlk gayem evren şampiyonu olmak. 2024 Paris Olimpiyatları'nda da müşterek numara olup al bayrağımızı savurmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan da şampiyonaya dahil olan sporculara teşekkürname etti.

Bundan sonradan gerçekleşecek müsabakalarda sporcuların elan da kalburüstü olacağına inandığını dile getiren Kayhan, "Buralara gelirken emeksiz olmadı. Bunların peşinde şişman himmet var. Bizler de bu şampiyonlarımızın çıkması düşüncesince altyapıyı tesisleşme noktasında geliştiriyoruz. Özellikle dört dörtlük olimpik yüzme havuzu yaptıktan sonradan bu başarının geleceğini biliyorduk. Özellikle Elif’e söylemiştim. Bu havuzu yapıyoruz. Sizden de muvaffakiyet bekliyoruz. O da yalan vermişti ve başarıyı getirdi. Bizim düşüncesince şişman müşterek büyüklük kaynağı." halinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?