Dünya

Almanya Başbakanı Merkel, 16 Ekim'de Türkiye’yi görüşme edecek

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 16 Ekim Cumartesi haset Türkiye’yi görüşme edecek.

Almanya Başbakanı Merkel, 16 Ekim'de Türkiye’yi görüşme edecek
08-10-2021 13:35
Berlin

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, 16 Ekim Cumartesi haset Türkiye’yi görüşme edeceği bildirildi.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, hükûmet merkezi Berlin’de icra ettiği açıklamada, Merkel’in 16 Ekim'de İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini bildirdi.

Türkiye’nin kendileri düşüncesince önemine ayraç fail Seibert, "Türkiye, bizim düşüncesince ehemmiyetli ve yaklaşan ortak partnerdir. Ülkelerimiz nice yönden birbirine bağlı." dedi.

Seibert, Almanya'da milyonlarca insanoğlunun familya diplerinin Türkiye'de bulunduğunu belirterek "Bunlar temelde bu dünya ile zatî güreşçi köprüsü oluşturuyor. Bu sebeple bizim düşüncesince Alman hükümeti kendisine Türkiye ile yakın, yararlı ve inanma süresince baş başa idman önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Farklı değerlendirmeler olduğunda fark görüşmeye bitmeme edildiğini vurgulayan Seibert, "Türkiye'nin jeostratejik pozisyonu dolayısıyla bizi birbirimize bağlayan muhtelif arsıulusal mevzular var. Türkiye, NATO partneridir." ifadelerini kullandı.

Seibert, Alman hükümetinin, başta Suriye’den milyonlarca insanı benimseme etmesinden çevre Türkiye’nin başarısına ayraç ettiğini belirterek "Bunun Avrupa çeşidinden benimseme edilmesi gerekiyor." dedi. Seibert, bunun, AB’nin Türkiye ile icra ettiği hicret mutabakatının asliye fikri bulunduğunu kaydetti.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?