Dünya

Alman hükümeti Kovid-19 vakalarının artmasından endişeli

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, günce dünkü sima koronavirüs (Kovid-19) vakalarının artmasından çevre telaşlı olduklarını söyledi.

Alman hükümeti Kovid-19 vakalarının artmasından endişeli
05-11-2021 18:18
Berlin

Seibert, Berlin’de planlı matbuat toplantısında, günce olay sayılarının güzeşte senenin paylarını aştığına ayraç ederek, bu artışla hastanede ve koyu iş servislerinde yatan parasız sayısının da yükseldiğini belirtti.

"Veriler ince fikir verici." ifadesini kullanan Seibert, Saksonya kadar bazısı alanlarda hastanelerdeki durumun eleştiri hale geldiği bilgisini paylaştı.

Seibert, apayrı alanlarda de ciddi parasız sayılarının artabileceğini ve hastanelerin kapasitesinin aşılabileceğini dile getirerek, hastanelerdeki döşek kapasitesinin sınırlanmış bulunduğu uyarısında bulundu.

"Hastanelerden mevrut ikazları ciddiye almamız lazım." ifadesini kullanan Seibert, halkı aşılama olmaya ve tedbirlere uymaya çağırdı.

Sağlık Bakanı Spahn: "Önümüzde baş döndürücü ciddi haftalar var"

Öte taraftan Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, eyalet esenlik bakanlarıyla Lindau kentinde planlı toplantının arkası sıra icra ettiği açıklamada, Kovid-19 salgınında dördüncü dalganın çelimli halde hissedildiğine dikkati çekerek, bazısı alanlarda koyu iş servisleri kırcı bulunduğu düşüncesince Kovid-19 hastalarının apayrı bölgelere nakledildiğini anlattı.

"Önümüzde baş döndürücü ciddi haftalar var. Bu, kalan olay rakamlarından görülüyor." diyen Spahn, dördüncü dalganın kırılmasının ehemmiyetli bulunduğunu kaydetti.

Spahn, salgınla mücadelede eyaletlerin esenlik bakanlarıyla 3 mevzuda anlaşmaya varıldığı bilgisini paylaşarak, ikinci düze aşının üstünden 6 ay geçtikten sonradan her insanın 3. düze aşılama olabileceğini söyledi.

Özellikle yaşlıları ve esenlik personelini üçüncü düze aşılama olmaya çağıran Spahn, aşıların muayenehanelerde, aşılama merkezlerinde ve hareketli aşılama araçlarında yapılacağını aktardı.

Spahn, iç mekanlara girişlerde 3G (aşı, imtihan yahut iyileşme), olay sayılarının baş döndürücü faziletli bulunduğu alanlarda ise 2G (aşı yahut iyileşme) kuralının uygulanan olması anlamında oydaş kalındığını, bu kuralların düzen bağı arama edilmesi icap ettiğini belirtti.

Bir baki önlemin de ilkin "savunmasızların yaşamış bulunduğu yerlere" bağlı bulunduğunu vurgulayan Spahn, buğulanmış ve iş evlerine girişlerde aşılama olanlara ve iyileşenlere de imtihan zorunluluğunun getirileceğini kaydetti.

Günlük olay sayısı artıyor

Almanya’da günce olay sayısı, salgının aslında beri en faziletli seviyeye ulaştı.

Robert Koch Enstitüsünden (RKI) meydana getirilen açıklamaya göre, sonuç 24 saatte 37 bin 120 şahıslarda Kovid-19 belirleme edilirken, virüse yakalanan 154 ad yaşamını kaybetti.

Ülkede toplanmış olay sayısı 4 milyon 709 bin 488'e, toplanmış dirilik kaybı 96 bin 346'ya çıktı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?