Dünya

ABD Salgın Hastalıklarla Mücadele Merkezi CDC 5-11 yaş için Covid aşısına onay verdi

Geçtiğimiz Cuma haset FDA'in aşıyı onaylamasının arkası sıra aşının 5-11 yaş arası küçüklere uygulanması için sonuç aşama bulunan CDC onayı ahit Atlanta'da gerçekleşen görüşmede oylanarak benimseme edildi.

ABD Salgın Hastalıklarla Mücadele Merkezi CDC 5-11 yaş için Covid aşısına onay verdi
03-11-2021 07:59

CDC'ye müşavirlik sağlayan Aşılama Konusunda Danışma Komitesi saatler devam eden toplantının peşi sıra küçüklere müteveccih aşıyı onayladı. Danışma oturmuş üyelerinden Dr.Sarah Long değişmeyen sonrası icra ettiği açıklamada “Çocuklarımızın hayatlarını kurtaracak müşterek aşımız henüz oldu” dedi.

Kurulun müşterek öbür üyesi Dr. Beth Bell ise “biliyoruz ailelerin DOĞRU ide ve DOĞRU soruları var, fakat oylarımız Amerikan halkına bu mevzuda ne derece hararetli olduğumuzu gösteriyor” diye her insana etibba ile konuşup, CDC'nin sayfalarını görüşme yazar aşı olma sonucu dair çıkarlarını güvende hissetmesini kaynak etti. Danışma kurulunun sonucu demin CDC Direktörü Dr.Rochelle Walensky'nin onayına sunulacak.

Danışma oturmuş toplantısının başlangıcında "Bize çocuklarımız için korunmayı ne devir genişleteceğimiz soruluyor" diyen Walensky başta Delta varyantı ile baş başa önemsiz çocuklarda hastalığın görülmesinin arttığını ve 100 bin çocukta 25 çocuğun sayı farkı kendisine şifahane tedavisine gerekseme duyduğunu belirmişti. Walensky'nin baş döndürücü endamsız müddette aşıyı onaylaması bekleniyor.

Walensky'nin onaylamasının peşi sıra Biden hükümetinin Pfizer-Bintech aşılarının füru için mücehhez dozlarının ABD genelinde dağıtıldığı ve onayla bu arada aşı uygulaması meydana getirecek kurumlara ulaştırılacağı bilgisi ile 5-11 yaş arası küçüklere aşılamanın müşterek birçok çağ içinde başlaması planlanıyor.

Aydın Tuna Palabıyıkoğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?