Dünya

ABD, Covid-19'a karşı tamamen aşılananlara 8 Kasım'dan itibaren sınırlarını açıyor

ABD Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Kevin Munoz, güneş tacı virüse (Covid-19) karşı tamamen aşılanan ecnebi turistlerin 8 Kasım tarihinden itibaren ABD'ye yolculuk edebileceklerini kaydetti.

ABD, Covid-19'a karşı tamamen aşılananlara 8 Kasım'dan itibaren sınırlarını açıyor
15-10-2021 17:34

Korona virüse karşı ilkah kampanyalarının çaba kesmeden bitmeme etmiş olduğu ABD'den Covid-19'a karşı tamamen aşılanan turistlere sınırlarını açılış sonucu geldi.

ABD Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Kevin Munoz, içtimai iletişim araçları hesabı üstünden icra ettiği açıklamada, ABD'nin Covid-19'a karşı tamamen aşılanan ecnebi turistlere 8 Kasım'dan itibaren sınırlarını açacağını ve bu insanların akıbet 72 sayaç ortamında mamul menfi Covid-19 testi ile ülkeye yolculuk etmesine müsaade verileceğini belirtti.

Munoz, "ABD'nin ecnebi tabiiyetli yolcular düşüncesince aşı mucip acemi yolculuk politikası 8 Kasım'da başlayacak. Bu sesli anons ve tarih, hem arsıulusal iklim yolculuğu bununla beraber kişmiri yolculuğu düşüncesince geçerlidir. Bu politika, el sağlığı kabilinden yönlendirilir, sert ve tutarlıdır" ifadelerini kullandı.

Alınan acemi değişmeyen kapsamında ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) kabilinden onaylanan yahut Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Acil Kullanım Listesi'ne karışma bulunan Covid-19 aşılarının uygulanmış olduğu eşhas ülkeye girmeye adalet kazanacak.

Ayrıca DSÖ musaddak aşıların benimseme edilmesi ile İngiltere'de yayılmış yerine geçer AstraZeneca aşısının beraberinde Çin'in Sinovac ve Sinopharm aşılarının uygulanmış olduğu turistlerin ülkeye girmesine müsaade verilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?